Elindult Magyarország legnépszerűbb pénzügyi kvízjátéka

2019. november 13.
 

Február 16-ig bárki tesztelheti pénzügyi tudását a Nagy Diák Pénzügyes Teszt segítségével, de a 14-20 éves korosztály legjobban teljesítő diákjait értékes nyeremények és látványos, országos döntő várja majd a PÉNZ7 zárónapján, a Pénzügyminisztérium épületében rendezett fináléban.

A tavalyi évben országszerte 11.500-an töltötték ki a Nagy Diák Pénzügyes Teszt első, online fordulójának kérdéssorát. Ez a nagyszerű eredmény is jelzi, hogy a fiatalok között erős az igény a pénzügyi ismeretek elsajátítására, ugyanakkor a játékos, online tanulás iránt rendkívül nyitottak a digitális generáció tagjai.

A mindennapi pénzügyi ismeretek, a pénzügyi tudatosság ma már megkerülhetetlen része életünknek. A közérthető, de szakszerű, egyben elfogulatlan tájékoztatás azonban kihívást jelent a pénzügyi szféra dinamikusan fejlődő világában. Ennek a kihívásnak kíván megfelelni a pénzügyi tudatosság fejlesztését célzó kormányzati stratégia is. A 7 évre szóló stratégia első kétéves cselekvési tervének fókuszában az iskolás korosztályok pénzügyi szemléletformálása áll, s ennek szerves részét képezi a Nagy Diák Pénzügyes Teszt.

A DUE Médiahálózat szervezésében, a Pénzügyminisztérium, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Diákhitel Központ Zrt. és a Magyar Biztosítók Szövetsége támogatásával megvalósuló verseny első, online fordulója már elérhető a www.nagypenzugyesteszt.hu oldalon. A 20 kérdésből álló kvíz regisztráció után azonnal indul, s akár többször is kitölthető, ezzel segítve a diákokat a válaszok átgondolásában és a játékos tanulásban. A kérdések idén az általános pénzügyi-gazdasági alapfogalmak - mint pl. áfa, infláció, jegybanki alapkamat – szemléletes bemutatása mellett olyan mindennapi kérdéseket is körbejárnak, mit tegyünk, ha sérül egy bankjegy, mikortól ketyeg a diákhitel kamata, melyik befektetési konstrukciót érdemes választani, vagy mi történik egy felelősségbiztosítási káresemény bekövetkezésekor.

A teszt kérdései szervesen kapcsolódnak a 2020 tavaszi PÉNZ7 témaköreihez, melyben a pénzügyi biztonság részeként a biztosítások is megjelennek. A szervezők és támogatók reményei szerint az idén még többen kapnak kedvet a kitöltéshez, s jó ismeretalapra építkezhetnek így a március 2-6. között zajló PÉNZ7 eseményei.

Az online forduló február 16-án zárul, és a legjobban teljesítő 120 diák meghívást kap a Pénzügyminisztérium épületében rendezett, exkluzív középdöntőre, mely a PÉNZ7 zárónapján, március 6-án zajlik majd. A legügyesebb 12 versenyző pedig még aznap, egy látványos élő kvíz-show keretében mérkőzik majd meg a 2019/2020. tanév legtájékozottabb pénzügyesének járó címért és a fődíjért, egy Samsung Galaxy Note 10 mobiltelefonért.

A résztvevők számára azonban nemcsak a fődíj és a támogatók által felajánlott további értékes nyeremények lehetnek vonzóak, hanem az a játékosan megszerezhető tudás és tapasztalat is, mely a mindennapi pénzügyi döntéseik során valóban nagyon sokat érhet.

A teszt innen érhető el: www.nagypenzugyesteszt.hu