Elindult a regisztráció a Közgazdasági Diákolimpiára

2023. január 5.
 

A Magyar Közgazdasági Társaság a szervező partnereivel a 2022-2023-as tanévben is megrendezi a Közgazdasági Diákolimpiát. A versenyre bármely középfokú oktatási intézményben tanuló diák jelentkezhet. A Közgazdasági Diákolimpia nemzetközi döntőjén elért 1-3. helyezésért gazdaságtudományi területen való továbbtanulás esetén 30 többletpont jár.

A Magyar Közgazdasági Társaság és a cseh INEV, a Magyar Nemzeti Bank, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Pénzmúzeum, a Pénziránytű Alapítvány valamint a Budapest Institute of Banking Zrt. által szervezett verseny 2023. február 20. és 24. között egy írásbeli, online fordulóval veszi kezdetét. Az online iskolai selejtező keretében feleletválasztós kérdésekre kell választ adniuk a diákoknak. A kitöltésre 40 perc áll rendelkezése, így akár egy iskolai tanóra ideje alatt is megoldható az első forduló.

Március végén, április elején egy kétfordulós – írásbeli és szóbeli – országos döntőben mérhetik össze közgazdasági tudásukat a középiskolások. Az országos döntő legeredményesebb diákjai pedig várhatóan 2023 szeptemberében egy angol nyelvű nemzetközi döntőben mérkőzhetnek meg többek között cseh, lengyel, szlovák, görög, és kínai társaikkal. A rendezvény rangját jelzi, hogy a 2020-as nemzetközi döntő fővédnöke Tom Sargent Nobel-díjas közgazdász volt, a tavalyi nemzetközi döntő köszöntőjét pedig Dani Rodrik, a Harvard Egyetem professzora, a Nemzetközi Közgazdasági Társaság elnöke tartotta.

A megmérettetésre regisztrálni a https://forms.gle/omHd7ZFA6juu9EKK7 linken elérhető űrlapon lehet. A jelentkezési határidő 2023. január 31. éjfél.

A versenyről további információk a közgazdasági diákolimpia hivatalos oldalán (https://kozgazdasagiolimpia.hu/) a Facebookon (https://fb.com/kozgazdasagiolimpia), valamint a Magyar Közgazdasági Társaság weboldalán (https://www.mkt.hu/) olvashatók.