Gratulálunk tanári és diákpályázataink nyerteseinek!

2023. február 27.
 

Ebben a tanévben is kreatív pályázati lehetőségeket biztosítottunk a pénzügyi tudatosság iránt nyitott és elkötelezett pedagógusok és diákok számára. A beérkezett remek pályaműveket szakmai zsűri közreműködésével értékeltük. Gratulálunk az idei tanév Pénziránytű Tanári Díj és a diákoknak szóló Alkotópályázat nyerteseinek!

A Pénziránytű Tanári Díjra projektterv és foglalkozásterv kategóriában vártuk a tanárok munkáit. A beérkezett kiváló pályaművek közül szakmai zsűri bevonásával mindkét kategóriában 3-3 pályázatot díjaztunk, emellett egy pedagógus elnyerte a Magyar Bankszövetség különdíját is.

Projektterv kategóriában a Pénziránytű Tanári Díjat és a vele járó pályázatonkénti 500.000 Ft alapítványi támogatást a Korszerű pénzkezelés témakörét feldolgozó, jó gyakorlatot bemutató pályázatukkal a következő pedagógusok nyerték:

Csikó Szilvia, a Sárospataki Református Kollégium Általános Iskolája tanára, aki pályaművével egyben a Magyar Bankszövetség különdíját is elnyerte.
Seres Zoltán, Budapest VIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Gimnázium pedagógusa,
• valamint Varga Máté, a Budapesti Gazdasági SZC Varga István Közgazdasági Technikum tanára.

Foglalkozásterv kategóriában a Pénziránytű Tanári Díjat és a vele járó alapítványi támogatást, a következő pedagógusok nyerték:
Molnárné Dr. László Andrea, a Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI pedagógusa,
Tóthné Leiter Júlia, az Ebesi Magyar-Angol Két Tanítási nyelvű Általános Iskola tanára
• és Varga-Poór Adrienn, a Győri SZC Bolyai János Technikum oktatója.
A nyertes projekt- és foglalkozástervek megtekinthetők honlapunkon: https://penziranytu.hu/penziranytu-tanari-dij-20222023

Iskolahálózatunk diákjai Alkotópályázatunk keretében „A pénz múltja, jelene és jövője” témában készített plakáttervek segítségével mérhették össze kreativitásukat, pénzügyi és digitális kompetenciáikat. Az alsó tagozatos diákok kézzel készített alkotással pályázhattak, a felső tagozatosok szabadon választhattak, hogy kézzel, vagy digitális eszköz segítségével készítik-e el pályaművüket, míg a középiskolások számítógéppel készített infografikát vagy képregényt nyújthattak be.

A beérkezett több mint 450 alkotás közül három kategóriában a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt 10-10 plakát készítőit, a középiskolás kategória Social media nyertesét, és a három korosztályban legtöbb tanulót mentoráló tanárokat is díjaztuk. Az Alkotópályázat eredménye, a nyertes alkotások megtekinthetők honlapunkon: https://penziranytu.hu/alkotopalyazat20222023

A Pénziránytű Tanári Díj nyertesei és az Alkotópályázat mindegyik kategóriájának első három helyezettje pedig március 6-án a PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahét ünnepélyes megnyitójának keretében vehetik át díjaikat. Köszönjük szépen a remek pályaműveket és gratulálunk pályázataink résztvevőinek és a nyerteseknek!