Pénziránytű Tanári Díj 2022/2023

Pénziránytű Tanári Díj 2022/2023 pályázati kiírás

 

A korábbi évekhez hasonlóan idén is meghirdetjük a Pénziránytű Tanári Díjat – a pénzügyi nevelés elkötelezett támogatásáért és a módszertani kultúra fejlesztéséért. A pályázat célja, hogy a pénzügyi nevelés és a modern pedagógiai módszerek iránt elkötelezett tanároknak, oktatóknak teret adjunk jó gyakorlatuk bemutatására. A felhívásra a pénzügyi nevelésben kiemelkedő módszertani munkát végző általános- és középiskolai pedagógusok jelentkezését várjuk.

Az idei tanévben a PÉNZ7 programsorozat tematikájához kapcsolódva ismét két kategóriában lehet pályázni:
Projektterv kategóriában a Korszerű pénzkezelés témakörében,
Foglalkozásterv kategóriában pedig a Korszerű pénzkezelés és az Okosan a hitelekről témaköreiben várjuk a pályázatokat.

Az elbírálás során mind a két kategóriában maximum a 3-3 legmagasabb pontszámot elérő pályázatot díjazzuk. A díjazásnak nem feltétele, de az elbírálás során előnyt élveznek azon intézmények pályaművei, amelyek legkésőbb 2023. január 18-ig csatlakoznak a Pénziránytű Iskolahálózathoz. Információk és ingyenes csatlakozási lehetőség a https://penziranytu.hu/iskolahalozat oldalon található.

A projektterv kategóriában elnyerhető támogatás összege pályázatonként 500.000 forint. Amennyiben egy projekttervet két pedagógus készít el, abban az esetben az elnyerhető összeg megoszlik a pályázók között.
• A foglalkozásterv kategóriában elnyerhető támogatás összege személyenként a Korszerű pénzkezelés témakörben 200.000 forint, az Okosan a hitelekről témakör esetén 250.000 forint. Ebben a kategóriában csak egyedül lehet pályázni.
• A Magyar Bankszövetség felajánlásával különdíjként egy kiválasztott pályázó 100.000 forint értékű vásárlási utalványban részesül.

A kitöltött és aláírt jelentkezési adatlapot, valamint a projekt- vagy a foglalkozásterv-leírást tartalmazó fájlt az alábbi DROPBOX LINKre feltöltve lehet benyújtani legkésőbb 2023. január 18. 15:00 óráig.

A jelentkezés eredményéről az Alapítvány elektronikus úton értesít minden jelentkezőt legkésőbb 2023. február 21-ig. A díjak átadására várhatóan a 2023. évi PÉNZ7-hez kapcsolódva, ünnepélyes keretek között kerül sor.

A pályázattal kapcsolatos további részletes információk:

• A pályázati kiírás teljes szövege ITT
• Projektleírás sablon ITT
• Foglalkozásterv-leírás sablon ITT
• Egyéni jelentkezési adatlap ITT
• Páros projekt jelentkezési adatlap ITT
Példa a Tanári díj pályázat projekttervhez az alábbi videóban érhető el: Projektpedagógia
 

Az előző évi pályázat, illetve a díjazottak és pályaműveik ITT érhetők el.