Pénziránytű Tanári Díj 2022/2023

Pénziránytű Tanári Díj 2022/2023

A korábbi évekhez hasonlóan idén is meghirdettük Tanári Díj pályázatunkat, ahol teret adtunk a modern pedagógiai módszerek és a pénzügyi nevelés iránt elkötelezett tanároknak, oktatóknak, jó gyakorlatuk bemutatására.

Az idei tanévben a PÉNZ7 programsorozathoz kapcsolódva ismét két kategóriában díjaztuk a pályázó pedagógusokat.

Projektterv kategóriában a Pénziránytű Tanári Díjat és a vele járó pályázatonkénti 500.000 Ft alapítványi támogatást a Korszerű pénzkezelés témakörét feldolgozó, jó gyakorlatot bemutató pályázatukkal a következő pedagógusok nyerték:

Csikó Szilvia, a Sárospataki Református Kollégium Általános Iskolája tanára a „Follow the flow 21!” című, a fintech világát az általános iskolásoknak bemutató projekttervéért.
Seres Zoltán, Budapest VIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Gimnázium pedagógusa a „Bank banknak farkasa” című középiskolásoknak készített projekttervéért.
Varga Máté, a Budapesti Gazdasági SZC Varga István Közgazdasági Technikum tanára a „Ko-Pé-Kon – Korszerű Pénzkezelés Konferencia” című, középiskolásoknak szóló projekttervéért.

A Magyar Bankszövetség különdíját és a vele járó 100.000 Ft értékű vásárlási utalványt a kreatív ötletességgel és alapos kidolgozottsággal benyújtott „Follow the flow 21!” című projekttervéért szintén Csikó Szilvia, a Sárospataki Református Kollégium Általános Iskolája tanára nyerte. Az általános iskolásoknak készült projektterv pályázata elősegíti, hogy minél fiatalabb korban lehessen elkezdeni a rendkívül fontos és hasznos téma, a korszerű pénzkezelés feldolgozását a diákokkal..

Foglalkozásterv kategóriában a Pénziránytű Tanári Díjat és a vele járó alapítványi támogatást, a következő pedagógusok nyerték:

Molnárné Dr. László Andrea, a Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI pedagógusa 200.000 Ft támogatásban részesül a Korszerű pénzkezelés témában, általános- és középiskolás tanulók számára készített 90 perces foglalkozástervéért.
Tóthné Leiter Júlia, az Ebesi Magyar-Angol Két Tanítási nyelvű Általános Iskola tanára az Okosan a hitelekről témában, felső tagozatos diákok számára készített 2x45 perces foglalkozástervéért 250.000 Ft-os támogatást nyert.
Varga-Poór Adrienn, a Győri SZC Bolyai János Technikum oktatója 200.000 Ft támogatásban részesül a Korszerű pénzkezelés témában, 11-12. évfolyamos diákoknak készített 2x45 perces foglalkozástervéért.

Köszönjük minden pályázónak a beérkezett színvonalas munkákat, egyben szeretettel gratulálunk díjazottainknak!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pénziránytű Tanári Díj 2022/2023 pályázati kiírás

A korábbi évekhez hasonlóan idén is meghirdetjük a Pénziránytű Tanári Díjat – a pénzügyi nevelés elkötelezett támogatásáért és a módszertani kultúra fejlesztéséért. A pályázat célja, hogy a pénzügyi nevelés és a modern pedagógiai módszerek iránt elkötelezett tanároknak, oktatóknak teret adjunk jó gyakorlatuk bemutatására. A felhívásra a pénzügyi nevelésben kiemelkedő módszertani munkát végző általános- és középiskolai pedagógusok jelentkezését várjuk.

Az idei tanévben a PÉNZ7 programsorozat tematikájához kapcsolódva ismét két kategóriában lehet pályázni:
Projektterv kategóriában a Korszerű pénzkezelés témakörében,
Foglalkozásterv kategóriában pedig a Korszerű pénzkezelés és az Okosan a hitelekről témaköreiben várjuk a pályázatokat.

Az elbírálás során mind a két kategóriában maximum a 3-3 legmagasabb pontszámot elérő pályázatot díjazzuk. A díjazásnak nem feltétele, de az elbírálás során előnyt élveznek azon intézmények pályaművei, amelyek legkésőbb 2023. január 18-ig csatlakoznak a Pénziránytű Iskolahálózathoz. Információk és ingyenes csatlakozási lehetőség a https://penziranytu.hu/iskolahalozat oldalon található.

A projektterv kategóriában elnyerhető támogatás összege pályázatonként 500.000 forint. Amennyiben egy projekttervet két pedagógus készít el, abban az esetben az elnyerhető összeg megoszlik a pályázók között.
• A foglalkozásterv kategóriában elnyerhető támogatás összege személyenként a Korszerű pénzkezelés témakörben 200.000 forint, az Okosan a hitelekről témakör esetén 250.000 forint. Ebben a kategóriában csak egyedül lehet pályázni.
• A Magyar Bankszövetség felajánlásával különdíjként egy kiválasztott pályázó 100.000 forint értékű vásárlási utalványban részesül.

A kitöltött és aláírt jelentkezési adatlapot, valamint a projekt- vagy a foglalkozásterv-leírást tartalmazó fájlt az alábbi DROPBOX LINKre feltöltve lehet benyújtani legkésőbb 2023. január 18. 15:00 óráig.

A jelentkezés eredményéről az Alapítvány elektronikus úton értesít minden jelentkezőt legkésőbb 2023. február 21-ig. A díjak átadására várhatóan a 2023. évi PÉNZ7-hez kapcsolódva, ünnepélyes keretek között kerül sor.

A pályázattal kapcsolatos további részletes információk:

• A pályázati kiírás teljes szövege ITT
• Projektleírás sablon ITT
• Foglalkozásterv-leírás sablon ITT
• Egyéni jelentkezési adatlap ITT
• Páros projekt jelentkezési adatlap ITT
Példa a Tanári díj pályázat projekttervhez az alábbi videóban érhető el: Projektpedagógia
 

Az előző évi pályázat, illetve a díjazottak és pályaműveik ITT érhetők el.