Gyakorlatias pénzügyi élményórák 7-12. évfolyamos diákcsoportoknak bázisiskoláinkban

2024. január 31.
 

Országszerte kilenc helyszínen, akár kihelyezett tanóra keretében képzett trénerek adják át a matematika, földrajz, vagy például az állampolgári ismeretek tantárgyak kerettantervéhez illeszkedő pénzügyi tudást. Diákjai szórakozva tanulnak, miközben a pedagógus lazíthat egy kicsit. Keresse az Önökhöz legközelebb eső bázisiskolánkat e-mailben vagy telefonon és foglaljon időpontot!

Kihelyezett tanórák képzett trénerekkel

Az országszerte kilenc helyszínen elérhető bázisiskoláink Pénzügyi Tudás Otthona termeiben 45 és 90 perces pénzügyi tudatosságot fejlesztő élményfoglalkozásokkal várjuk az általános- és középiskolás diákcsoportokat. A tanórákat a Pénziránytű Alapítvány képzett trénerei tartják, Önnek nincs más dolga, mint elkísérni diákjait. A tananyagok illeszkednek a matematika, a földrajz, az állampolgári ismeretek, illetve a történelem és technika és tervezés tárgyak kerettanterveihez, de osztályfőnöki óra keretében is nagyon hasznos információkat kaphatnak a diákok.

A 7-8. évfolyamosok és a középiskolások számára készült foglalkozások játékosan vezetik be a fiatalokat a családi költségvetés, a pénzügyi tervezés, a korszerű pénzkezelés vagy a pénzügyi intézményrendszer és a tőzsde világába. Októbertől emellett egy új foglalkozás keretében az állam gazdasági szerepével ismerkedhetnek meg a diákok. A foglalkozás során tanulságos játékok és elgondolkodtató sztorivideók segítenek felfedezni a kapcsolatot saját életük és az állam pénzügyi tevékenysége között. Az új élményfoglalkozáson megérthetik, hogy mit csinál, mire költ, miből gazdálkodik az állam.

Izgalmas pénzügyi kalandjáték – MoneyTours

Ha pedig már kimozdult a csapat, érdemes még egy tanórányi időt szánni az önfeledt, egyben hasznos játékra. Már hat bázisiskolában – Dunaújváros, Győr, Kisújszállás, Pest, Szeged és Veszprém - a MoneyTours pénzügyi kalandjáték fejtörői teszik még izgalmasabbá a pénzügyi nevelést. A játékban résztvevő csapatoknak egy osztálykirándulást kell megtervezniük. A 45-50 perc alatt végigjátszható kalandban az egész osztály egyszerre részt vehet 4-6 fős csoportokat alkotva. A játék végén pedig mindenki nyer. Tudást, tapasztalatot és egy kis ajándékot is. Ha a diákok versenyezni is szeretnének, még győztest is hirdetünk.

Támogatás a pedagógusoknak is

A diákfoglalkozásokon és játékokon túl a pénzügyi nevelés iránt nyitott pedagógusok ingyenes akkreditált képzéseken is részt vehetnek. Bázisiskoláink szervezésében valósulnak meg az Új lehetőségek a pénzügyi nevelésben című, IKK és OH által is akkreditált, 40 órás blended képzéseink, melyek elérhetővé teszik azokat az ismereteket, melyek a gazdasági-pénzügyi nevelés alapjait képezik, és bemutatják azokat az eszközöket, digitális fejlesztéseket, amelyek segítik az iskolában megvalósuló pénzügyi nevelést.

Itt a lehetőség, hogy tantárgyakba integrálható, élményalapú, modern gazdasági és módszertani ismereteket szerezzen, így az Ön segítségével diákjai tovább gazdagodhatnak gyakorlatias, mindennapi pénzügyi ismeretekkel. A 40 órás képzés sikeres elvégzéséről a köznevelési, illetve szakképzési továbbképzési kötelezettségbe is beszámítható tanúsítványt adunk.

Bázisiskoláink elérhetőségéről, az időpontfoglalásról, az élményfoglalkozások felépítéséről, és a képzések időpontjáról honlapunkon is tájékozódhat: https://penziranytu.hu/bazisiskolak