Hangolódj a pénzügyekre – ZsetOn országos pénzügyi diákverseny

2021. január 20.
 

Március 7-ig lehet kitölteni a ZsetOn – Hangolódj a pénzügyekre országos verseny első fordulójának tesztsorát. Az előző két év diák pénzügyi tesztversenyeihez képest a megmérettetés egyik újdonsága, hogy a középiskolások és az egyetemisták külön korosztályban versenyeznek.

A Pénzügyminisztérium által szervezett és a Diákhitel Központ Zrt., a Pénziránytű Alapítvány, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) és a Magyar Államkincstár támogatásával megvalósuló versenyen idén két korosztály versenyzői mérhetik össze pénzügyi tudásukat.

Az egyetemisták versenye egyetlen online fordulóból áll, míg a középiskolások 3 fordulóban mérhetik össze tudásukat. FONTOS változás az előző évek hasonló pénzügyi versenyeihez képest, hogy a regisztráció után kitöltött online teszt eredményével a diák már részt is vesz a versenyben. Egyetlen e-mailcímről tehát csak egyszer lehet regisztrálni, ÉRDEMES EZÉRT REGISZTRÁCIÓ NÉLKÜL ELŐZETESEN GYAKOROLNI, s csak a már biztos tudás birtokában kitölteni a végső kvízt. A gyakorlás során a verseny 200 kérdésből álló feladatbankjából véletlenszerűen kapnak 16 kérdést a diákok, s regisztráció nélkül többször is neki lehet futni a feladatoknak. A kvíz felöleli az előző 6 év PÉNZ7 témáit, így érkezhetnek kérdések a családi költségvetés, a befektetések, megtakarítások, hitelek, korszerű pénzkezelés, a biztosítások és pénzügyi biztonság, valamint a vállalkozási ismeretek témaköreiből, de érdemes felkészültnek lenni a pénzügyi rendszer szereplőivel kapcsolatban is.

A március 7-ig beérkezett online megoldások alapján az egyetemisták közül a 3 legjobb eredményt elért diák nyeri majd meg az értékes nyeremények egyikét. A középiskolások versenyében a 150 legjobban teljesítő diák jut a középdöntőbe, melyre a tervek szerint – amennyiben a járványhelyzet engedi - a Pénzügyminisztérium épületében, 2021. március 26-án kerül sor. A középdöntő legjobbjai pedig még aznap egy látványos döntő keretében mérhetik össze tudásukat. A verseny első 3 helyezettje mindkét korosztályban értékes elektronikai eszközöket, laptopot, tabletet és mobiltelefont nyer.

A ZsetOn verseny online fordulójának tesztjeit érdemes beépíteni a mindennapi oktató munkába is. A játékos, ugyanakkor a mindennapi pénzügyek legfontosabb területein széleskörű tudásbázist kínáló feladatbankot osztályfőnöki, életvitel órán, de akár szakkörök, projektnapok keretében is érdemes felhasználni. A legjobbak pedig nemcsak értékes szakmai tudással, nyereményekkel, hanem a középdöntő és döntő izgalmas élményével is gazdagabbak lehetnek.

A versenyre regisztrálni és a tesztet kitölteni a Pénzügyminisztérium Okosan a pénzzel oldalán, vagy a verseny honlapján lehet: https://zset-on.hu/