Idén is indul a BankVelem PénzOkos Kupa

2016. március 23.

A Pénz7 megnyitóján idén is meghirdetésre került az általános iskolásoknak szóló BankVelem PénzOkos Kupa országos tudáspróba. A háromfordulós verseny első két fordulója online felületen zajlik; az ezekből továbbjutó hét legeredményesebb csapat kerül be a döntőbe, melynek során a játékosok egy neves tagokból álló zsűri előtt mérik össze tudásukat az értékes nyereményekért.

A versenyre a csapatoknak előzetesen kell regisztrálniuk; az erre kijelölt időszak az első online forduló kezdetéig tart. Az első fordulón április 6-án 12-13 óráig, míg a másodikon április 20-án 12-13 óráig lehet részt venni. Mindkét fordulóban maximum egy-egy óra áll a játékosok rendelkezésre egy online feladatsor kitöltésére. Az első két megmérettetésről továbbjutó hét csapat tagjai a 2016. május 11-én 14-17 óra között megrendezésre kerülő döntőn mérkőzhetnek meg egymással.

A BankVelem PénzOkos Kupa fővédnöke Pölöskei Gáborné miniszteri biztos, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke lesz, míg a döntő zsűrijében a bankszektor és az oktatás meghatározó vezetői vesznek majd részt.

A tudáspróbát szervező és az általános iskolás diákok pénzügyi oktatását célzó BankVelem program működését országszerte kiemelkedő érdeklődés övezi. A Pénziránytű Alapítvány támogatásával a PontVelem Okos Program keretében megvalósuló BankVelem program a tudatos iskolák és diákok programja, melynek keretein belül a szervezők – a munkaalapú társadalmi modellnek megfelelően – játékos környezetben arra tanítják a diákokat, hogy az elvégzett munkából (szelektív gyűjtésből) megkeresett jövedelemmel (pontokkal) érdemes gazdálkodni, takarékoskodni, sőt a megtakarítást akár jótékony célokra is fel lehet ajánlani. Jelenleg több mint 1000 általános iskola közel 35.000 diákja regisztrált a programra. A kezdeményezéshez Magyarország minden általános iskolája csatlakozhat.

A BankVelem PénzOkos Kupa remek lehetőség az iskoláknak, tanároknak és csapatoknak is! Az első 100 csapat mindegyike nyer 5-5 db "Értem a pénzem" társasjátékot. A döntőbe jutott 7 csapat május 11-én méri össze a tudását a 2 millió Ft összértékű fődíjakért. 

Ide kattintva lehet regisztrálni erre az igazán remek és hasznos versenyre!