Idén korábban indul a gyakorlatias pénzügyi tudásverseny, a BankCode

2023. január 11.
 

Az előző években megszokottnál korábban indul a BankCode. Január 27-ig, az első forduló végéig regisztrálhatnak a 9-13. évfolyamos, 3 fős diákcsapatok a Pénzmúzeum és a Pénziránytű Alapítvány által már ötödik alkalommal meghirdetett országos pénzügyi tanulmányi versenyre. Hogyan lehet eredményesen szerepelni a megmérettetésen? Máris mutatjuk.

Célunk továbbra is az, hogy a verseny ne csak ismereteket kínáljon, hanem valóban használható tudással gazdagítsa a résztvevőket. A négy forduló tudásanyagát idén is fokozatosan bővítjük. A középiskolások érdeklődését felkeltő zöld pénzügyek és korszerű pénzkezelés mellett a pénzügyi rendszer és a család gazdálkodása, szakképzési ágon a vállalkozások alapításának és működtetésének témakörei, majd a szuperdöntőre való felkészülés során a pénzügyi tervezés és megtakarítások területe is terítékre kerül.

A tudás megszerzése mellett a mindennapi életben rendkívül hasznos készségek fejlesztésére is törekszünk: kreatív problémamegoldás, erősségek feltérképezése, átgondolt csapatmunka, jó kommunikációs készségek. A csapatok összeállításánál idén is érdemes ezeket a szempontokat mérlegelni!


FONTOS! A versenyre január 27-ig lehet regisztrálni, de az első online forduló január 23-án megnyíló kérdéssorának kitöltésére is eddig a határidőig van lehetőség.


A tavalyi év pozitív visszajelzései alapján a szakképző intézmények (technikumok és szakiskolák), valamint a gimnáziumok háromfős csapatai a szuperdöntőig idén is külön ágon versenyeznek. A csapattagok egy intézmény tanulói kell, hogy legyenek, a vegyes profilú iskolákból érkező csapatnak a regisztrációkor kell eldöntenie, hogy technikumi (szakképzési), vagy gimnáziumi ágon szeretne-e versenyezni. Az első két fordulóban elért összpontszámok alapján régiónként a legjobb 3 szakképzési, illetve legjobb 3 gimnáziumi, összesen 12-12 csapat jut tovább a harmadik fordulóba, a döntőbe, ahol már értékes nyeremények várják a résztvevőket. Az itt elért eredmények alapján pedig a legjobb 3-3 szakképzési és gimnáziumi csapat mérheti össze tudását a tervek szerint személyes jelenléttel zajló szuperdöntőben.

A döntő – azaz a harmadik forduló – minden csapata már nyereménycsomagot kap, de a szuperdöntő első 3 helyezett csapattagjai és felkészítő tanáruk is értékes Apple tárgynyereményekkel és ajándékutalványokkal gazdagodhatnak. Díjazzuk a legtöbb csapatot regisztráló iskolát és a legaktívabb iskolahálózati tagunkat is, egyben értékes pontok szerezhetők a Kiemelt Pénziránytű Iskola versenyünkben is.

A versenyre jelentkezni a www.bankcode.hu oldalon lehet, ahol a segédanyagok és a webináriumok felvételei mellett a bemelegítő kvízek aloldalon az előző évek kérdéssorainak segítségével gyakorolhatnak és szerezhetnek rutint az érdeklődő csapatok.