Június 8-tól újra elindult a PénzFutam

2023. június 8.
 

Tavasszal közel 14 ezer általános- és középiskolás diák tette próbára pénzügyi tudását a PénzFutam szabadtéri kalandpályáin. A Pénziránytű Alapítvány és a Medve Matek csapata által közösen szervezett játék közkívánatra június 8-tól visszatér. Az ország több mint 210 pontján elérhető, pénzügyi tudatosságot fejlesztő ingyenes játék rendhagyó tanórai foglalkozásként, nyári táborok programelemeként, de családi, baráti kikapcsolódásnak is kiváló.

Ma már egyre több iskolában juthatnak olyan tudáshoz a gyerekek, amelyek segítik majd őket a mindennapi pénzügyi döntéseikben, és egyre több jó gyakorlattal találkozhatunk, melyek élménnyé teszik az ismeretszerzést. A PénzFutam mindkét elvárásnak ragyogóan megfelel, nem csoda, hogy a tavaszi nagy siker után a pedagógusok, a szülők és a gyerekek is alig várják, hogy az ingyenes pénzügyi-logikai pályák újra elérhetők legyenek.

A szabadtéri kaland során gyakorlatias és játékos pénzügyi feladványokat oldhatnak meg a csapatok, akiket a fejtörők mellett egy kis mozgás is vár. A 10 éves kortól ajánlott, három nehézségi szinten elérhető – így a gyerekeknek és a felnőtteknek is szórakoztató kihívást jelentő – PénzFutam pályák akár 45 perc alatt teljesíthetők, de a nyári időszakra tekintettel a játékosoknak 120 perc áll rendelkezésére, hogy kényelmesen megfejthessék a 10 izgalmas pénzügyi feladatot. Az elért teljesítményéről minden csapat visszajelzést és oklevelet kap, a legmagasabb kitüntetés a gyémánt rang.

A PénzFutamot egyszerre egy egész osztály, vagy táborozó csapat, de akár baráti társaságok hétvégi vagy nyári időtöltésként, születésnapi program részeként is ingyenesen játszhatják június 8. és július 9. között, ajánlásunk szerint 2-4 fős csapatokban. A játékosok korosztálytól függetlenül, szabadon választhatnak a könnyebb vagy nehezebb pályák között, így azoknak is érdemes kipróbálni egy másik szintet, akik márciusban már elindultak a PénzFutamon. A kalandhoz mindössze egy gyors regisztrációra és játékkód igénylésére van szükség, majd egy GPS és netképes mobilkészülék segítségével már indulhat is a PénzFutam.

Az ország 210 pontján elérhető szabadtéri helyszínekről és a játék menetéről a Pénziránytű Alapítvány honlapján találhatók részletes információk.

címkék: