Kiderült, kik nyerték a PénzOKos Kupát

2016. május 12.
 

Lezárult az idén második alkalommal, a Pénz7 záróeseményeként megrendezett BankVelem PénzOkos Kupa országos pénzügyi tudásverseny, melynek döntőjét és díjkiosztóját május 11-én tartották a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban.

A két hónapon keresztül tartó BankVelem PénzOkos Kupán országszerte több ezer általánosiskolás-korú diák vett részt. A döntőn nagyon szépen teljesítettek a csapatok, ügyesen oldották meg az igen nehéz feladatokat. Az első három csapat összesen egymillió forintot nyert osztályának és iskolájának, de a döntő többi résztvevője sem tért haza üres kézzel: minden diák és tanár egy-egy okostelefont kapott ajándékba. Az első 100 csapat minden tagja és osztálya Értem a pénzem társasjátékot nyert.

Az általános iskolásoknak szóló BankVelem PénzOkos Kupa országos pénzügyi tudáspróba weboldalán több száz iskola csapata regisztrált. A diákok a felkészítő kvízekkel együtt több, mint 7000 tesztet töltöttek ki. A kérdéseket a Pénziránytű Alapítvány szakemberei dolgozták ki, a nemrég megjelent, Értem a pénzem című társasjáték kérdéseire támaszkodva. A döntős csapatok maguk és iskolájuk számára haza is vihettek egy-egy darabot a társasjátékból, melynek ismertetőjét itt lehet megtekinteni: http://penziranytu.hu/tarsasjatek

A PénzOkos Kupának összesen három fordulója volt; az első két forduló online felületen zajlott, majd az ezekről továbbjutó hét legeredményesebb csapat került be a döntőbe, vagyis a harmadik fordulóba. A csapatok a döntőben egy neves tagokból álló zsűri előtt mérték össze tudásukat. A verseny fővédnöke Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) elnöke volt.

„Nagy öröm számomra, hogy a diákok ilyen nagyszerűen helytálltak a versenyen, és igen tájékozottak a pénzügyi fogalmak terén. A Pénziránytű Alapítvány számára nagyon fontos a gyermekek pénzügyi tudatosságának és kultúrájának fejlesztése, ezért is támogatjuk a BankVelem Programot” – mondta a díjkiosztón Szuromi-Kovács Ágnes, a Pénziránytű Alapítvány ügyvezető igazgatója, aki zsűritagként szintén jelen volt a versenyen.

BankVelem PénzOkos Kupa 2016-os, országos döntőjén a Budapest XIV. Kerületi Jókai Mór Általános Iskola #MLG_420 nevű csapata nyert.
A teljes eredménylistát ide kattintva tekintheti meg.

 

A Pénziránytű Alapítvány támogatásával a PontVelem Okos program keretében megvalósuló BankVelem program a tudatos iskolák és diákok programja, aminek keretein belül a szervezők játékos környezetben arra tanítják a diákokat, hogy az elvégzett munkából (szelektív gyűjtésből) megkeresett jövedelemmel (pontokkal) érdemes gazdálkodni, takarékoskodni, sőt a pontokat akár jótékony célokra is fel lehet ajánlani. Jelenleg közel 1100 általános iskola 35.000 diákja, valamint több mint 2.000 osztálya regisztrált a programba. A PontVelem Okos programhoz Magyarország minden általános iskolája csatlakozhat.

A BankVelem PénzOkos Kupa 2016. lezárult, de a verseny természetesen jövőre is megrendezésre kerül! Addig is, a BankVelem program mindig tartogat valami remek meglepetést iskoláknak, tanároknak, szülőknek és diákoknak egyaránt!

Tekintsék meg a döntőn készült videót: