Köszönjük a sikeres közös munkát!

2023. június 14.
 

Itt a tanév vége és a diákoknak indul a nyári szünet. Reméljük, hogy az évvégi zárást követően minden pedagógusnak jut ideje a pihenésre és a szakmai feltöltődésre is. Ezúton is szeretnénk megköszönni az eredményes munkát, mellyel a diákok pénzügyi tudatosságát együtt fejleszthettük ebben a tanévben is.

Általános iskolákkal bővült iskolahálózatunkban már 500 intézménynél is többet köszönthetünk. Versenyeinken, pályázatainkon, játékainkon ebben a tanévben rekordszámú, több mint 47.000 diák vett részt a tanév során. A fantasztikus eredményekért hálásak vagyunk a diákokat mentoráló, bíztató pedagógusoknak.

A tanév során 570.000 ingyenes kiadvány segítette a tanulók pénzügyi tudatosságának fejlesztését. Töretlen népszerűségnek örvendenek a most már kiterjesztett valóság megoldásokkal színesített tankönyveink. Az előző tanév eredményeit továbbfejlesztve sikeres programjaink megtartása mellett a következő tanévre az állampolgári ismeretek tantárgyhoz kapcsolódó 8. és 12. évfolyamos munkafüzet kidolgozásával is készülünk.

Elkészítettük a 2023-as PÉNZ7 Korszerű pénzkezelés témájú tananyagait és a tanári felkészülést segítő e-learning tananyagot. A témahéthez kapcsolódó tanárfelkészítő webináriumokat és mintaórafelvételeket több mint 5000 alkalommal tekintették meg az érdeklődők.

Workshoppal két alkalommal, a Pénziránytű Tanárklubbal idén háromszor jelentkeztünk. A klubok és a workshopok módszertani és szakmai kerekasztalbeszélgetései és interaktív foglalkozásai YouTube-csatornánkon, illetve akár podcast formájában is elérhetők.

A Kiemelt Pénziránytű Iskola címmel járó támogatás elnyerésére aktivitási, pontgyűjtési versenyt hirdettünk. A megtisztelő címet és a vele járó intézményenkénti 350.000 Ft támogatást a következő tanévre 11 iskola érdemelte ki. A PÉNZ7 nyitóeseményén megrendezésre kerülő díjátadón 6 pedagógus vehette át a Pénziránytű Tanári Díjat, egy kolléga pedig a Magyar Bankszövetség különdíjában is részesült. A diákok számára meghirdetett alkotópályázatunkra kimagaslóan nagy számú, több mint 450 nevezés érkezett. A legjobbak szintén a PÉNZ7 nyitóünnepségén vehették át díjaikat.

A Pénzmúzeumot működtető MNB-EduLab Kft-vel közösen hirdettük meg a BankCode országos pénzügyi vetélkedőt, ahol szakképzési és gimnáziumi ágon versenyezhettek az indulók. Ebben a tanévben a BankCode-on is rekordszámú, több mint 3000 diák pénzügyi tudatossága fejlődhetett. A Budapesti Értéktőzsdével közösen megrendezett BÉT Részvényfutam online tőzsdejátékon már a 7-8. évfolyamos diákok is beszállhattak a játékos küzdelembe, így közel 2500 diák ismerkedhetett meg a tőzsde izgalmas világával. Az általános iskolás diákcsapatok a PontVelem Nonprofit Kft-vel együttműködésben szervezett BankVelem PénzOKos Kupa keretében immár 9. alkalommal mérhették össze pénzügyi tudásukat. A felső tagozatosok két korosztályban megrendezett versenyén 2000 diák pénzügyi tudása csiszolódott.


A nyár folyamán is érdemes még regisztrálni és játszani a szeptember 30-ig tartó Neumann Next online pénzügyi-műveltségi versenyen. Havonta, illetve a játék végén a mind a 6 kvízsort eredményesen kitöltők között értékes nyeremények találnak gazdára. A játékhoz a https://neumann-next.penziranytu.hu/ oldalon lehet csatlakozni.


Hagyományos pályázataink és versenyeink sorát színesítette a MoneySim ViaDal verseny, az edutainment jegyében pedig több mint 25.500 tanuló játékos pénzügyi nevelését valósítottuk meg a Medve Matek csapatával való együttműködésünk keretében a Logirintus és a PénzFutam kalandjátékok során.


A PénzFutam július 9-ig ismét ingyenesen játszható országszerte 210 helyszínen. Ezúttal akár még egy fagyi is belefér, a játékidő ugyanis a nyári futamon 120 perc. https://penziranytu.hu/penzfutam


Tananyagaink és játékaink frissítése mellett az MNB-vel közösen dolgozunk a megújuló Diákszéf applikáció bevezetésén. Akkreditált tanárképzéseink sorában a legfrissebb, 10 órás, a Középiskolások pénzügyei blended képzésünk minden alkalma teltházzal valósult meg.

Bázisiskoláink 3 intézménnyel bővülve országszerte 9 helyszínen várják az iskolai csoportokat. Öt bázisiskolánkban és a Pénzmúzeumban a MoneyTours kalandjáték színesíti a 7-12. évfolyamos diákok pénzügyi nevelését. Megújult a tizenévesek ökotudatos és takarékos gazdálkodását támogató Zöldiránytű applikációnk, az alsó tagozatos korosztály számára pedig az Erdei Lakoma társasjátékot fejlesztettük.

A 2022/2023-as tanév utolsó, közös eredményeinket is bemutató hírlevelét már eljuttattuk iskolahálózatunk tagiskoláinak, ezzel is megköszönve lelkesedésüket és munkájukat, mellyel segítik diákjaik felkészülését a mindennapi pénzügyi döntésekre.

A tanévzárás után mielőbbi jó pihenést, jó regenerálódást kívánunk iskolahálózatunk tagjainak, és minden kedves pedagógusnak!