Megújult tematikával jelentkezik digitális akadémiánk

2022. május 25.
 

Alapítványuk ingyenes online digitális akadémiája (PODA) új pénzügyi modullal és frissített digitális oktatási tartalommal várja a digitális megújulásra kész, valamint a 2023. évi PÉNZ7 témájára hangolódni kívánó pedagógusokat - már IKK akkreditációval is.

A 20 órás, ingyenes tanárképzés célja, hogy a legkorszerűbb IKT eszközök és digitális oktatást segítő módszerek megismertetésével támogassa a pénzügyi kultúra fejlesztését célul kitűző pedagógusok munkáját. A program egyrészt segíti ezen eszközök és módszerek használatának elsajátítását, másrészt megkönnyíti a 2023-as PÉNZ7-re való felkészülést, amelynek témája a korszerű pénzkezelés lesz. A mindennapi pénzügyek segítségével gyakorlatias tudás átadására, míg a módszertani és IKT eszközök segítségével a Z generáció igényeire szabható, változatos óratervezésre nyílik lehetőség.

A Pénziránytű Online Digitális Akadémia időbeosztása nem változik. A 20 órás képzés 4 napon át várja a pedagógusokat. Főző Attila digitális készségfejlesztő interaktív tréningnapjain továbbra is a legújabb és leghasznosabb digitális oktatási alkalmazásokkal ismerkedhetnek majd meg az érdeklődő pedagógusok.

Az ötórás pénzügyi modul pedig digitális köntösben mutatja meg, hogyan építhető be a korszerű pénzkezelés témaköre a tanórákba, így előkészítve a 2023-as PÉNZ7 témáját. Szót ejtünk majd arról, mitől, miért tekinthető valami pénznek, hogyan zajlik a pénzforgalom és mi a Fintech eszköztárának szerepe a modern pénzkezelésben. Arra is kitérünk, hogy mik a bank-, a bankszámla- és a bankkártyaválasztás eltérő szempontjai, találkozhatunk a netbanki és a mobilbanki applikációk szolgáltatásaival, de érintjük a bankjegybiztonság, és a digitális pénzügyi biztonság témaköreit is. Mindezzel ötleteket adunk a korszerű pénzkezelés téma digitális módszertani támogatással való feldolgozására. A tananyag elmélyítésének lehetőségét e-learning portálunk is támogatja.

A képzés IKK által akkreditált. A szakképzésben oktatók részére ezért az IKK-val közös szervezésben külön indítunk képzéseket. A kurzus sikeres teljesítése esetén a résztvevők a négyévenkénti továbbképzési kötelezettségbe beszámítható IKK tanúsítványt kapnak. A köznevelésben oktató tanárokat is várjuk a külön szervezett képzési alkalmakon; számukra továbbra is az intézményvezető döntése alapján számolható el a 20 kredit a hétévenkénti továbbképzési kötelezettségbe.

Az ingyenes 20 órás online képzés a nyáron két alkalommal kerül megrendezésre. Június 27-30. között a szakképzésben oktatókat, míg augusztus 8-11. között a köznevelésben tanító általános- és középiskolai kollégákat várjuk sok szeretettel.

Ha Ön is szívesen részt venne következő digitális akadémiáink egyikén, regisztráljon nyári képzéseinkre honlapunkon!