Mindennapi pénzügyekről az Arany Kupán is

2021. október 6.
 

A hátrányos helyzetű településeken élő fiatalok fejlődéséért rendezett focitornát és ügyességi versenyt az MTK Budapest a Hátrányos Helyzetű Falvak és Községek Fejlődéséért Egyesülettel és a Máltai Szeretetszolgálattal. A szeptemberben indult eseménysorozat lezárásaként október 2-án került sor az Arany Kupa labdarúgó tornára, melyet a Pénziránytű Alapítvány is támogatott.

Az ország leghátrányosabb helyzetű térségeiből érkezett 16 csapat 200 lelkes fiatal sportolója léphetett pályára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban október 2-án. Az egész napos ügyességi verseny és labdarúgó torna azt a célt szolgálta, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok is lehetőséget kapjanak tehetségük kibontakoztatására, tudásuk megmutatására.

A csapatokat négy csoportba osztották, s a gyerekek az MTK legendás labdarúgóiról elnevezett kispályákon mérték össze tudásukat. A legjobb négy között a Csörög–Gyulaj és a Tarnabod–Monor párosításokból végül Gyulaj és Tarnabod jutott be a döntőbe. Az izgalmas meccsen a tarnabodiak diadalmaskodtak 4-1-re, így az Arany Kupát és a győzteseknek járó értékes ajándékokat is ők vihették haza.

Az eseményt támogatta többek között a Pénziránytű Alapítvány is. A fiatalok a mindennapi pénzügyeiket érintő oktatáson is részt vehettek, pénzügyi ismeretterjesztő anyagokat kaptak, egyben minden gyermek ajándékcsomaggal térhetett haza. Hasznos információk és apró meglepetések is várták az érdeklődő gyerekeket az Alapítvány standján is, ahol kiderült a gyerekeket a legjobban a befektetések és a hitelek világa érdekli. A nyertes csapat játékosainak az elismerő oklevelet Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumának elnöke adta át.

A tornán a szervező Hátrányos Helyzetű Falvak és Községek Fejlődéséért Egyesület felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt időszakban szerencsére felértékelődött a társadalmi felelősségvállalás fontossága. A társadalmi innováció keretében olyan programokat érdemes kidolgozni, melyek széles körű társadalmi problémákat oldanak meg. Az Arany Kupa a felzárkózás eszköze, ezért a díjkiosztón a HH Egyesület ünnepélyesen bejelentette, hogy megalapították az Őrangyal díjat, melyet a Pénziránytű Alapítvány képviselői is átvehettek.