Modern applikáció és izgalmas csapatversenyek is segítenek a PÉNZ7-re hangolódni

2020. január 29.
 

Országszerte közel ezer iskolában készülnek már az év legnagyobb szabású, legkiterjedtebb pénzügyi, vállalkozói eseményére, az idei PÉNZ7-re. A ráhangolódásban segítenek a témahét kísérőeseményei, a diákok pénzügyi ismereteit támogató kiadványok és egy modern applikáció is.

Bár még egy bő hónap választ el minket a PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahéttől, számtalan lehetőség van arra, hogy a fiatalok pénzügyi ismeretei bővülhessenek. A Pénziránytű Alapítvány nagysikerű kiadványa, a frissen aktualizált „Értem a pénzem” füzet már modern applikáció formájában is elérhető. A Z generáció érdeklődéséhez igazodva, valamint a zöld megoldások iránti elkötelezettségünk jegyében az eddig csak nyomtatványként, illetve pdf-en elérhető ismeretterjesztő füzet már mobilon is olvasható a remekül strukturált applikációnak köszönhetően.

Az „Értem a pénzem” füzet és applikáció a fiatalokat, elsősorban a középiskolás korosztályokat érintő pénzügyi kérdéseket járja körül. Miért és hogyan érdemes bankszámlát nyitni, mire figyeljünk pénzügyi szolgáltató választásakor? Mire jó a bankkártya, milyen típusok közül választhatunk, s hogyan használhatjuk biztonságosan? Milyen megtakarítási lehetőségek közül válogathatunk, vagy mit fontoljunk meg egy esetleges hitelfelvétel előtt? Kinek nyújthat előnyöket a Diákhitel? Milyen biztosítási formák léteznek, s vajon mit jelent a pénzügyi fogyasztóvédelem? Ezekre a kérdésekre már egyszerűen kaphatunk választ, ha letöltjük az ingyenes applikációt az online áruházakból. A diákok mellett a szülők és pedagógusok számára is hasznos információkkal szolgáló app így nemcsak az edukáció kiegészítő eszköze lehet, hanem egy zsebben hordott, azonnal elérhető kisokos, mely bármikor választ adhat a fiatalok pénzügyi kérdéseire.

Ha pedig diákjaink belső motivációját és versenyszellemét szeretnénk felébreszteni, akkor érdemes felhívni figyelmüket az országos BankCode tanulmányi versenyre. A Magyar Nemzeti Bank Pénzmúzeuma és a Pénziránytű Alapítvány által már második alkalommal meghirdetett országos versenyen a 9-12. évfolyamos diákcsapatok nemcsak pénzügyi ismereteikről adhatnak számot, hanem a döntőben megmutathatják, milyen magabiztosan képesek alkalmazni megszerzett tudásukat. A 4 fordulós versenyre az első online forduló végéig, 2020. február 14-ig regisztrálhatnak a 3 fős csapatok, akiknek felkészülését a Pénziránytű Alapítvány tankönyvei és e-learning anyagai segítik. A második fordulót követően a verseny két ágon folytatódik, így biztosítva többletlehetőséget a Pénziránytű Iskolahálózat diákjai számára. A látványos döntőben megmérkőző csapatok tagjai és felkészítő tanáraik a hosszú távon is rendkívül hasznos pénzügyi tudás mellett értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak. A verseny részletes információi és a regisztrációs felület a www.bankcode.hu oldalon érhető el.

Mindezek mellett a PÉNZ7 kísérőeseményeként az általános iskolás csapatokat a BankVelem PénzOkos Kupa várja, a tőzsde izgalmas világa iránt érdeklődők pedig március 2-ai kezdettel 4 héten keresztül újra kipróbálhatják tudásukat és befektetési érzéküket a Részvényfutamon. Február 16-ig bárki csatlakozhat a PÉNZ7 pénzügyi biztonság témáihoz kapcsolódó Nagy Diák Pénzügyes Teszthez, melynek középiskolás diákok számára meghirdetett középdöntőjére és döntőjére a PÉNZ7 zárónapján, március 6-án a Pénzügyminisztériumban kerül sor.