Ők már nyertek a Zöldiránytűvel!

2023. május 18.
 

Közel 5000 véleményszavazat érkezett a Zöldiránytű nyereményjátékunk keretében. Az eredmények szerint a fiatalok legnagyobb része már most tudatosan kezeli nemcsak pénztárcáját, de érdekli bolygónk hosszú távú sorsa is. Köszönjük szépen a diákok és pedagógusok érdeklődését és aktivitását, melyet értékes ajándékokkal is díjazunk!

A Z generáció igényeire szabott, megújult Zöldiránytű applikáció a tizenéveseknek nyújt támogatást abban, hogy mindennapi döntéseikben egyszerre legyenek ökotudatosak és pénztárcakímélők. Az ingyenesen elérhető alkalmazás a középiskolába készülő korosztály hétköznapjaitól egészen a fiatal felnőttkorba elérkező, hosszú távra szóló választási lehetőségekig térképezi fel a diákok élethelyzeteit, s nyújt azonnal bevethető, takarékos és zöld tippeket a fiataloknak.

Az applikáció a tanórákon is eredményesen alkalmazható. A hatékony pedagógiai munkát egy, az app használatára épülő óraterv is segíti. A Zöld pénzügyek című óraterv elérhető Alapítványunk Tudástárában: https://www.penziranytu.hu/mintaprojektek-oratervek

Ők nyertek a Zöldiránytűvel

A május 5-én zárult Zöldiránytű nyereményjátékunk keretében díjaztuk a diákokat, az iskolákat, valamint azt a pedagógust, aki a legtöbb diákjával ismertette meg a Zöldiránytű appot. Az applikációban közzétett véleményszavazáson részt vett 7-14. évfolyamos diákok közül 7 szerencsés nyertest sorsoltunk ki, akik értékes tárgynyereményekkel gazdagodhattak.

A pedagógusok versenyét Molnár Erika, a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum tanára nyerte meg, akinek 298 diákja töltötte le a Zöldiránytű applikációt. Nyereménye egy 120.000 Ft értékű vásárlási utalvány.

Kiemelkedő aktivitásukért szeretnénk köszönetet mondani Molnár Magdolnának, a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium, valamint Élőné Antal Erzsébetnek, a Győri SZC Bolyai János Technikum tanárainak, akik szintén remekül motiválták tanulóikat, 242 és 183 letöltéssel. A második és harmadik helyezett pedagógusoknak könyvcsomaggal köszönjük meg aktivitásukat.

Díjaztuk a legtöbb letöltést generáló intézményeket is, nyereményük intézményenként 100 000 Ft alapítványi támogatás. Az általános iskolák versenyét a szegedi Tabán Általános Iskola nyerte meg, ahol 161 diák töltötte le az appot, míg a középiskolák kategóriájában a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium diákjai voltak a legaktívabbak, összesen 245 letöltéssel.

A megújult Zöldiránytű applikáció letöltésével és az erre buzdító Facebook posztunk megosztásával Kiemelt Pénziránytű Iskola versenyünkben is plusz pontokat lehetett gyűjteni. Mivel Pénziránytű Bázisiskoláink nem vehettek részt az aktivitási versenyben, ezért nekik egy külön játékot hirdettünk. A Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum, mint a legtöbb, összesen 300 letöltést generáló bázisiskola, 80 000 Ft vásárlási utalványban részesült.

A Zöldiránytű nyereményjáték véleményszavazásának eredményéről és a nyertes diákokról honlapunkon talál további információt: https://penziranytu.hu/zoldiranytu

Gratulálunk minden résztvevőnek és a nyerteseknek! Köszönjük, hogy együtt játszottunk a fenntarthatóbb és takarékosabb jövőért!