Őszi online workshop

2021. november 3.

 

 

Fókuszban a digitális pénzügyi innováció és projektpedagógia

Alapítványunk őszi workshopja ismét az online térbe költözik, s három napon át hozzuk el a „Technológia és pénzügyek” mottó jegyében a legfrissebb szakmai és módszertani információkat az érdeklődőknek. Ez alkalommal is szeretettel várjuk az általános- és középiskolai tanárokat egyaránt. A foglalkozások és szakmai előadások pedig beépíthetők a mindennapi oktató munkába is.

A pénzügyi innovációk a vírushelyzet hatására még nagyobb lendületet kaptak, így szakmai vendégelőadóink az oktatás során is felhasználható legfrissebb pénzügyi innovációkkal érkeznek. A workshop keretében megrendezésre kerülő Tanárklub résztvevői pedig a projektek gyakorlati megvalósításához és a Pénziránytű Tanári Díj sikeres megpályázásához kapnak majd hasznos ötleteket.

Szakmai és módszertani workshopunk hétfői nyitóelőadásában ismét büszkén számolunk be újdonságainkról, terveinkről. Érdemes regisztrálni, mert újabb nagyszabású, pénzügyi tudatosságot fejlesztő játékkal jelentkezünk, s a résztvevők értékes pontokat gyűjthetnek a Kiemelt Pénziránytű Iskola versenyben.

Kedden este jelentkezik Tanárklubunk idei első foglalkozása, Projektpedagógia 2.0 címmel. A tavalyi tanévben megvalósult Projektkóstoló Tanárklub folytatásaként két szekcióban várjuk a projektpedagógia kedvelőit, illetve azokat, akik be szeretnék építeni a projekteket oktató munkájukba. Vendégeink a projektek országosan elismert szakértői, egyben oktató-nevelő munkájuk szerves részét képezi a projektpedagógia. A „Jó gyakorlatok a gazdasági szakképzésben” c. szekcióban Székely Júlia és dr. Főző Attila várja majd a résztvevőket egy pénztörténetet feldolgozó projekt bemutatásával és elemzésével. A „Jó gyakorlatok a köznevelésben” c. szekcióban Kiss Mónika és Skultéty Katalin mutatja meg, hogyan lehet fejleszteni az általános- és középiskolai diákok pénzügyi szemléletét közismereti tantárgyakhoz kapcsolódó projektek segítségével. Célunk, hogy kézzelfogható, gyakorlatias ismereteket kapjanak a projektoktatás iránt érdeklődő pedagógusok, hogyan érdemes színvonalas projektet összeállítani és dokumentálni, akár digitális eszközök segítségével.

Szerdai „Technológia és pénzügyek” szakmai napunkon az érdeklődők megismerhetik, hogyan állunk a digitális technológiák alkalmazása és használata terén, s hogyan tudjuk segíteni a jövő generációit a tudatos és modern pénzügyi magatartás elsajátításában. Boris Martinovic, a Mastercard Public Policy igazgatója a Mastercard innovációja, a Digitális Fizetési Index rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket. Dr. Pásztor Szabolcs, egyetemi docens és pénzügyi szakértő, valamint Léder Tamás, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője a digitális pénz és a digitális pénzügyek világával ismertet meg minket, s bemutatjuk a Digitális Diákszéf általános iskolásokat megszólító programját is.

Ne feledjék! A workshop nyitó előadásán, illetve a tanárklubon való részvétellel értékes pontokat is gyűjthetnek a Kiemelt Pénziránytű Iskola címért folytatott aktivitási versenyben! A workshop előadásain és foglalkozásain történő részvétel mindenki számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken érhet el:  REGISZTRÁCIÓ

Részletes programtervet és további információkat honlapunkon talál: https://penziranytu.hu/workshopok