Őszi workshopunk az online térbe költözött

2020. november 9.
 

November 16-tól négy délutánon át kaphatnak szakmai, pénzügyi és módszertani támogatást az online térbe költöző workshopunkon résztvevő általános- és középiskolai tanárok, valamint az érdeklődő középiskolás diákok. A többek között új programjainkat, diákpályázatunk részleteit, a pénzügyi világ legfrissebb trendjeit bemutató rendezvény idén is szakmai és módszertani kincsesbánya a pénzügyi nevelés iránt elkötelezett pedagógusok számára.

Bár a járványhelyzet miatt biztonsági okokból idén nem tudjuk személyes jelenléttel megrendezni szokásos őszi workshopunkat, a pedagógusok nem maradnak szakmai újdonságok és a pénzügyi nevelés során használható jó gyakorlatok nélkül. Online szakmai workshop hetünkre pedig ez alkalommal minden, a pénzügyi nevelés iránt érdeklődő általános- és középiskolai tanárt, valamint a középiskolás diákokat is szeretettel várjuk.

Alapítványunk minden évben újdonságokkal örvendezteti meg a pénzügyi tudatosság iránt elkötelezett pedagógusokat. Hétfői nyitóelőadásunkon bemutatjuk többek között bázisiskola programunkat, legújabb, zöld szemléletű és pénztárcakímélő ötleteket tartalmazó, középiskolásoknak készült Zöldiránytű mobilappunkat. Ha nem elég az újdonságokból, szó lesz megújult pályázatainkról és a decemberben induló tanárklubról is elárulunk néhány kulisszatitkot.

Hétfői és keddi szekciófoglalkozásainkon az általános iskolai tanárok megtudhatják, melyik ma Magyarország egyik legkomplexebb, élményalapú edutainment programja, mely a legkisebbektől egészen 8. osztályig minden általános iskolás diák számára élményt, tanáraiknak pedig digitális, szakmai és módszertani segítséget nyújt, hogy a pénzügyi tudatosság és a fenntartható gazdálkodás magvait elültessék a jövő generációinak fejében. A Pénziránytű-BankVelem programot Matolcsy Miklós a Pontvelem Nonprofit Kft ügyvezetője mutatja be az érdeklődőknek. A Pénziránytű-BankVelem Program egyik kedvelt eleméről, a Digitális Utazó Iskoláról a program vezető trénerei kedden tartanak bemutatóval színesített interaktív és várhatóan nagyon izgalmas foglalkozást.

A tanárok és középiskolás diákjaik hétfőn, szerdán és csütörtökön szekciófoglalkozásaink keretében készülhetnek többek között a hamarosan meghirdetésre kerülő Digitális Alkotópályázatunkra. A Budapesti Innovatív Technikum, Gimnázium és Szakközépiskolával közösen szervezett, várhatóan remek hangulatú képzéssorozaton a diákok és a tanárok is hipersebességgel fejleszthetik digitális kompetenciáikat, megismerve a ma legfelkapottabb, legjobban használható IKT eszközöket. Dr. Főző Attila László digitális oktatási szakértőtől a kezdők és az alkalmazások használatában már jártas tanárok és diákok is mindig tudnak újat tanulni.

Szerdai napunk a pénzügyi világ újdonságaira szomjazó érdeklődők kedvence lesz. Fáykiss Péter, az MNB digitalizációs igazgatója a fintech előretöréséről, a kapcsolódó kockázatokról és a legfrissebb trendekről tart friss szakmai előadást. A Magyar Bankszövetség elnökségi tagjától, Hegedűs Évától remek áttekintést kaphatnak az érdeklődők a bankszektor idei digitális újításairól. A Mastercard korszerű pénzkezeléssel kapcsolatos záróelőadásában pedig azt is megtudhatjuk majd, hogy a pénzügyi szektor innovációi hogyan segítik, gyorsítják, teszik egyszerűbbé mindennapi életünket. Az előadások a szakmai információkon kívül nagyon jó inspirációt adhatnak a diákoknak és tanároknak Digitális Alkotópályázatunk témájának kiválasztásához is.

Az évek óta sikerrel megrendezett workshopjaink a szakmai és módszertani tudásmegosztás kedvelt rendezvényei, s idén is mindent megteszünk, hogy jó hangulattal, interaktív programokkal helyettesítsük a személyes jelenlétet. A workshopok mellett azonban iskolahálózataink programjai adnak jó lehetőséget a személyes kapcsolattartásra és a tudásmegosztásra.

Ha ön is szeretne a pénzügyi tudatosság fejlesztését fontosnak tartó pedagóguscsapatunk része lenni, s többek között a hálózatunk tagjai számára fenntartott értékes tananyagokhoz, óratervekhez hozzáférni, vagy a workshopunkhoz hasonló rendezvényeinkről, pályázatainkról, versenyeinkről, ingyenes képzéseinkről első kézből értesülni, akkor regisztráljon iskolahálózatain egyikébe! Általános iskolai hálózatunkról bővebb információt itt talál: https://penziranytu.hu/penziranytu-bankvelem.

Középiskolai hálózatunkhoz pedig itt tud csatlakozni: https://penziranytu.hu/iskolahalozat.

Workshopunkon szeretettel várunk minden kedves pedagógust és diákot!