Ötöst kapott a Pénz7 a tanároktól

2016. április 8.
 

Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke is átvehette a Magyar Bankszövetség vezetőitől a „Pénzügyi Kultúra Nagykövete” című díjat

A Pénz7 lezárultát követően több mint hétszáz visszajelzés érkezett a programsorozaton résztvevő pedagógusoktól. A szervezők által elvégzett felmérés eredményei szerint a tanárok 98 százaléka támogatja a kezdeményezést, és a válaszadók valamennyi témakört illetően – szervezés, tananyagok, a témahét lefolyása - kiválónak vagy jónak értékelték a programot.

A március 7-11. között lezajlott Pénz7 rendezvénysorozat tapasztalatainak összegzése érdekében a szervezők egy online kérdőív kitöltésére kérték fel a programba regisztrált 1435 pedagógust. Közülük 708-an – minden kérdést megválaszolva – teljes értékű visszajelzést adtak a kezdeményezésről. A válaszadók összességében rendkívül pozitívan értékelték a programsorozatot: 97% tartja jónak a kezdeményezést, és 98% tartja hasznosnak a pénzügyi kultúra témahét keretében történő fejlesztését a diákok körében. A rendhagyó órák a diákokra is nagy hatást gyakoroltak: a tanárok szerint a diákok 97%-a volt aktív és lelkes az órákon, vagy azok egyes részeinél. Sikeres volt az iskolák mozgósítása is: 58%-uk az idei évben csatlakozott először a programhoz. A tavalyi, első Pénz7 visszajelzéseihez képest érdekes változás, hogy míg 2015-ben a válaszadók 54 százaléka jelezte, hogy már az alsó tagozatban érdemes elkezdeni a pénzügyi kultúra tematikus oktatását, addig idén ez az arány több mint 74 százalékra emelkedett. Ennek magyarázata valószínűleg abban rejlik, hogy az idei program központi üzenete, a pénzügyi tervezés és a takarékosság minden korcsoport, így a kisebb diákok számára is könnyen feldolgozható – erre utal, hogy a témát a tanárok közel 100 százaléka megfelelőnek minősítette. „Első alkalommal vettünk részt a programon, és minden nagyon tetszett a kollégáknak, ráadásul a gyerekek is nagyon lelkesek voltak. Köszönjük! Hasonlóan jó témát és segédanyagot szeretnénk jövőre is” – írja szöveges visszajelzésében az egyik pedagógus. Lényeges változás továbbá, hogy míg tavaly a válaszadók 75%-a gondolta úgy, hogy a pénzügyi oktatást és szemléletformálást már az általános iskolában el kellene kezdeni, addig a 2016-os válaszokban ez az arány már 97%-ra emelkedett.

Többek között a Pénz7 megvalósításáért végzett munkájáért a Magyar Bankszövetség a pénzügyi kultúra nagykövete díjjal tüntette ki Hergár Esztert, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumának elnökét. A hírünket kiegészítő fotók a programsorozatot megnyitó sajtótájékoztatón, illetve az azt követő nyitóeseményen készültek.

 

A Pénziránytű Alapítvány képviselői sajtótájékoztatón ismertetik a tananyagfejlesztés menetét