Pénzügyi szabadulószoba projektjével most duplán nyerhet Pénziránytű Tanári díj pályázatunkon

2020. március 4.
 

Az idei tanévben csavartunk egyet Pénziránytű Tanári Díj pályázatunkon. Játékos, pénzügyi fókuszú, projektben megvalósított, digitális elemeket is tartalmazó szabadulószoba pályamunkákkal lehet elnyerni a 100.000 Ft-os pénzdíjak egyikét, vele kollégái és Alapítványunk elismerését, s pályázatát benyújthatja a Digitális Témahét Pedagóguspályázatára is!

Ebben a tanévben célunk, hogy Alapítványunk szakmai partnereivel együttműködve segítse a komplex, a XXI. század oktatási kihívásainak leginkább megfelelő kezdeményezések, kiemelkedő teljesítmények elismerését. A projektet szervező és dokumentáló tanárok elnyerhetik a Pénziránytű Tanári Díj – a pénzügyi nevelés elkötelezett támogatásáért és a módszertani kultúra fejlesztéséért díjat, a nyertes projektekben résztvevő diákok pedig a Pénziránytű Alapítvány, a Pénzügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott díjazásban részesülnek. A projekt egyben szabadon benyújtható a Digitális Témahét 2020-as pályázati kiírására is, amennyiben megfelel a https://digitalistemahet.hu/hir/digitalis-temahet-palyazat-2020 oldalon található feltételeknek.

Az előző évek gyakorlatát továbbfejlesztve egy izgalmas téma, a digitális pénzügyi szabadulószoba megvalósítására biztatjuk a vállalkozó kedvű tanárokat és diákjaikat. Célunk, hogy a digitális kompetenciákat is fejlesztő „pénzügyi szabadulószoba” projekt során tanári mentorálás mellett a gyerekek csapatmunkában dolgozzanak fel egy vagy több pénzügyi-gazdasági témát és produktumként egy 30 – 45 percre tervezett, mobil pénzügyi szabadulószoba leírását és feladványait készítsék el. Pályázatunkra ebben a tanévben nemcsak középiskolai, hanem általános iskolai pedagógusok jelentkezését is várjuk, így 7-13. évfolyamon megvalósított projektekkel lehet pályázni. A pályázat elbírálásakor előnyt élveznek azon intézmények pedagógusai, akik tagjai vagy legkésőbb április 22-ig csatlakoznak a Pénziránytű Alapítvány középiskolai hálózatához vagy a Pénziránytű-BankVelem általános iskolai hálózathoz, illetve iskolájukat annak kezdetéig regisztrálják a Digitális Témahétre.

Az elbírálás során az 5 legmagasabb pontszámot elérő projekt kerül díjazásra. A díjazott tanárok által elnyert Pénziránytű Tanári Díjjal járó támogatás összege személyenként 100.000 forint. A legjobb 5 projektben résztvevő diákok pedig ajándék- és könyvutalványban részesülnek az Alapítvány, a Pénzügyminisztérium, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma jóvoltából, és ajándékcsomagot is kapnak a Pénziránytű Alapítvány felajánlásával.

A Pályázat elbírálásának szempontjai, a pályázat részletes leírása és feltételei megtalálhatók a https://www.penziranytu.hu/penziranytu-tanari-dij-201920 oldalon.

A pályázatokat 2020. április 22-én 15:00 óráig várjuk az iskolahalozat@penziranytu.hu e-mail címre.

Izgalmas projekttervezést, jó munkát kívánunk! :-)