Pénzügyi szimulációs verseny középiskolásoknak

2022. november 9.
 

MoneySim ViaDal pénzügyi tehetségkutató versenyünkön különleges pénzügyi kihívással várjuk a 9-13. évfolyamos diákokat. Egy rockbanda alapító tagjának bőrébe bújva kell döntéseket hozniuk, miközben fejlődik komplex gondolkodásuk, pénzügyi tudatosságuk és a legügyesebbek értékes ajándékokkal lehetnek gazdagabbak. Emellett a november 22-i határidőig legtöbb diákot regisztráló iskolák és tanárok is jelentős támogatást nyerhetnek.

Miért különleges a MoneySim ViaDal?

A három fordulóból álló pénzügyi tehetségkutatónkon elsősorban nem a mély pénzügyi szaktudás, hanem a pénzügyi érzék és a józan ész számít, így a pénzügyi versenyeken eddig nem indult diákoknak is jó esélye van a 40 értékes nyeremény egyikére. Ráadásul nemcsak a diákok, hanem a tanárok és az iskolák is nyerhetnek!

A ViaDal során a játékosok a főhős, Mani helyébe képzelhetik magukat. Manit meg is formálhatják, hiszen saját avatárt készíthetnek a szimuláció során, majd dönteniük kell Mani helyében. Mani 17 éves, 11. osztályos középiskolás, tehetséges művész, a feltörekvő TreasureBand zenekar alapító tagja, emellett érettségire készül, szeretne továbbtanulni és azért néha lazítania sem lenne baj. A versenyzők pedig azt a feladatot kapják, segítsenek döntéseket hozni Maninak.

Hogyan működik a MoneySim szimuláció?

A ViaDal a MoneySim pénzügyi szimulációnk használatára épül. A szimuláció segítségével a diákok a mindennapi pénzügyi döntések mögött rejlő, leggyakrabban felmerülő szempontokat vehetik sorra és megtapasztalhatják, hogy nem is olyan egyszerű egyensúlyt teremteni közöttük. A verseny végső eredményét 5 mutató, a pénzügyi tudatosság, a kockázatvállalás, a jóllét, a takarékosság és vagyon alakulása befolyásolja. Pont úgy, mint ahogy mindennapi döntéseink során is több szempontot mérlegelünk a való életben. Az 5 mutató eredményét a diákok folyamatosan nyomon tudják követni a játék során, és érdemes figyelembe venni a szimuláció által kialakított preferenciákat. Fontos tanulság, hogy ha valaki csak a vagyon gyarapítására, vagy a takarékosságra, a kockázatok elkerülésére, esetleg csak saját jóllétére koncentrál, bizony alul maradhat a végső versenyben. Érdemes ezért már a ViaDal előtt gyakorolni, kipróbálni, vajon milyen döntések vezethetnek el minket a legjobb eredményhez. Erre kiváló lehetőséget adnak a szabadon elérhető szituációink, melyekkel a https://www.moneysim.hu/ oldal Próbajátékok menüpontjában tudnak a diákok gyakorolni. Emellett azok a tanárok, aki regisztrálnak a MoneySimbe, további gyakorló kurzusokat tudnak létrehozni diákjaiknak, akik így a plusz gyakorlási lehetőség révén előnnyel indulhatnak a ViaDalon. A kurzus létrehozása nem ördöngösség, a MoneySim oldalán megtalálható kisfilm, a tanári kézikönyv vagy a Pénziránytű őszi workshopjának ViaDalra felkészítő online foglalkozása is segítséget nyújt ehhez a pedagógusoknak.

Összesen 3 millió Ft-ot érő nyeremény

A ViaDalon a versenyző diákok, tanáraik és iskoláik is nyerhetnek. A döntőben a verseny első 40 helyezettjét díjazzuk, köztük a három fődíj, egy MacBook Air, egy iPhone13 és egy iPad készülék lesz a legügyesebb játékosok nyereménye. A diákok mellett a 3 legtöbb diákot regisztráló intézmény iskolánként 100.000 Ft-tal, a 6 legtöbb diákot regisztráló pedagógus pedig fejenként 60.000 Ft-tal lesz gazdagabb. Az iskola nevét a diákok megadják már regisztrációkor, de felkészítő tanárt nem kötelező jelölniük. Amennyiben tanárként szeretne indulni a 60.000 Ft-os támogatásért, kérje meg diákjait, jelöljék meg Önt patronáló tanárként a ViaDal kurzus felvételekor. A verseny gazdag díjai mellett a Magyar Zene Háza a 15 legtöbb diákot mozgósító tanárnak egy Kiemelt Szakmai Napon való részvételt ajánl fel. A különleges alkalom során zenepedagógusaik interaktív módszertani bemutató és épületséta keretében mutatják be a Magyar Zene Házát, ezen kívül az adott napon ingyen meglátogathatják a zenetörténeti kiállítást és a kreatív hangteret is a díjazott pedagógusok.

A ViaDalra november 22-én délig jelentkezhetnek a diákok a MoneySim oldalon regisztrálva, majd felvéve a ViaDal kurzust Irányítópultjukra. A MoneySim Viadal első fordulója november 23-án 14.00-15.00 óra között zajlik majd.

Mutassa meg a lehetőséget diákjainak, regisztráljon minél több tanulója a verseny honlapján: www.moneysim.hu/viadal

A MoneySim Viadalon való eredményes részvételhez őszi workshopunkon is értékes információkat kaphat. November 9-ig még regisztrálhat ingyenes online workshopunkra: https://online-kerdoiv.com/index/v/h/reg-ws2022november