PÉNZÜGYI TANKÖNYV ÉS TUDÁSTÁR

Általános- és középiskolásoknak

A Pénziránytű Alapítvány az oktatási tárcával együttműködve átfogó iskolai programot dolgozott ki, melynek célja, hogy a köznevelés tanrendjébe beilleszthető pénzügyi oktatási anyagokkal támogassa a pedagógusok munkáját. Weblapunkon a 2009-ben kidolgozott, évekig sikerrel alkalmazott pénzügyi tananyag archivált változata mellett megtalálhatóak a 2015-ös és 2016-os Pénz7 rendezvénysorozat tanári óratervei és segédanyagai is.

A középiskolásoknak szóló programjainkat a Pénziránytű Iskolahálózat 2015-ös megújítása óta rendszeresen bővítjük és fejlesztjük. Ennek keretében 2016 áprilisában weboldalunkon elérhetővé tettük az „Iránytű a pénzügyekhez” című középiskolai tankönyvet, valamint az azt kiegészítő tanári kézikönyvet, feladatbankot, illetve órai prezentációkat.

A tankönyvet a weboldalról minden érdeklődő ingyenesen letöltheti, az Iskolahálózatba belépett intézmények pedig – a mintegy 40 ezer példányból álló készlet erejéig – a nyomtatott, keményfedeles változatból is díjmentesen rendelhetnek. A középiskolák regisztrációja díjtalan; a csatlakozáshoz mindössze az iskolavezető, majd a kapcsolattartó tanár regisztrációjára van szükség, mely az Iskolahálózat menüpont alatt pár kattintással elvégezhető.