Újra kőszegi siker a Részvényfutamon

2022. április 20.
 

A Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány közös szervezésében megvalósult tőzsdeversenyen idén 964 középiskolás vett részt, akiknek kétmillió forintnyi virtuális tőke állt rendelkezésére. Míg a diákok közül újra a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium versenyzője emelkedett ki 62 százalékos hozamával, a tanárok versenyét a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum oktatója nyerte, 26 százalékos hozamot elérve.   

A március 7. és április 1. között zajló online tőzsdejátékon a részt vevő játékosok 18 kereskedési napon tehették próbára befektetési érzéküket és tőzsdei tudásukat. A kereskedést valós időben, a BÉT Prémium kategóriájában jegyzett kibocsátóinak részvényeivel bonyolíthatták az indulók. A tőzsdei vetélkedőn az OTP Bank, a Richter Gedeon és a MOL papírjai domináltak, a játékosok közel 17 ezer megbízást valósítottak meg. Emellett minden nap lehetőségük nyílt plusz pontokért egy-egy három kérdésből álló kvíz megválaszolására is.

Az izgalmas hajrában végül Gáspár József, a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium (JMG) diákja állhatott fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, több mint 62 százalékos hozameredménnyel. A második helyen Havasdi Krisztián,  a Baranya Megyei SZC Radnóti Miklós Közgazdasági Technikum tanulója végzett, a harmadik helyet pedig szintén egy JMG-s diák, Simon Gergely szerezte meg. A legeredményesebb versenyzők a Budapesti Értéktőzsde jóvoltából értékes nyereményekkel gazdagodhattak. Az első helyezettet a BÉT Kindle e-book olvasóval jutalmazta, míg a második és a harmadik helyezett Lenovo táblagépet és Philips Bluetooth fejhallgatót nyerhetett el. Emellett az egyes versenyhetek végén, a legnagyobb portfólióbővülést elérő résztvevők egy-egy JLAB GO Bluetooth fülhallgatóval gazdagodtak.

A Pénziránytű Alapítvány díjazta a legnagyobb értékű portfólióval rendelkező Pénziránytű iskolahálózati tag iskolából versenyző 3 diákot és a legjobb eredményt elérő tanárokat. Ők fejenként 40 ezer forint értékű műszaki vásárlási utalványt vihettek haza. Mindhárom diák, Kallai Máté, Kiss Máté és Bartók György a Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégiumból, illetve annak Szent György Utcai Telephelyéről érkezett. A tanárok között idén a legeredményesebbek Sidlovicsné Papp Ildikó, a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum, Kiss Zoltán, a Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium, valamint Papp Katalin a BGSZC Teleki Blanka Közgazdasági Technikum tanárai lettek.

A három legtöbb aktív versenyzőt felvonultató Pénziránytű Iskolahálózati tagintézmény is egyenként 120 ezer forint értékű műszaki vásárlási utalványban részesült. Köszönjük a Vas Megyei SZC Sárvári Turisztikai Technikumnak, hogy 79 diákjuk regisztrált a Részvényfutamra. A Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum 66 tanulóval, valamint a Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium 61 tanulóval képviseltette magát az izgalmas versenyen.

A Részvényfutam a nyeremények mellett kiváló lehetőség a fiatalok és tanáraik számára, hogy tudásukat és kockázatvállaló képességüket úgy tegyék próbára, hogy azzal nem kockáztatják tényleges megtakarításaikat. A PÉNZ7 kísérőeseményeként 2018 óta sikerrel zajló online játék a pénzügyi tudatosság fejlesztésének egy valós folyamatokat modellező, izgalmas eszköze.