BankCode

BankCode 2022

2022 első félévében immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a középiskolásoknak szóló BankCode tanulmányi verseny. A Magyar Nemzeti Bank Pénzmúzeuma és a Pénziránytű Alapítvány közös szervezésű versenyének célja, hogy a tanulóknak ismét alkalmuk nyíljon tesztelni pénzügyi tudásukat, és megmérettetni magukat egy színvonalas verseny keretei között. 

Nevezni 3 fős csapatokban, 1 fő felkészítő személlyel kiegészülve lehet. A csapat tagjainak ugyanabban az intézményben kell tanulói jogviszonnyal rendelkezniük. A felkészüléshez szükséges összes háttéranyagot a Pénziránytű Alapítvány ingyen biztosítja, ezek a tananyagok a Pénziránytű Alapítvány honlapján elérhetőek (https://penziranytu.hu/).

A verseny 4 fordulóból áll, az első két fordulóban alkalmanként mindenki egy-egy online tesztet tölt ki, a kérdések megválaszolásához bármilyen tetszőleges segédanyagot lehet használni. A második fordulót követően a döntőben 24 csapat verseng a Szuperdöntőbe jutásért, ahol a 3 legjobb gimnáziumi, illetve 3 legjobb technikumi csapat méri össze tudását.

 

Az első forduló időpontja: 2022. február 21-25., a másodiké 2022. március 9.

Regisztrálni 2022. február 25-ig, az első forduló végéig lehet ITT.

 

Az elődöntők nyertesei értékes nyereményeket vihetnek haza.

A 2022-es BankCode tanulmányi versenyre a www.bankcode.hu weboldalon lehet regisztrálni 2022. február 25-ig. A csapatokat a csapatkapitány (diák) regisztrálja a csapatnév és a csapattagok adatainak megadásával a regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével.

A versennyel kapcsolatos információkat (jelentkezés feltételei, folyamata, a verseny lebonyolítása) a honlap tartalmazza, valamint további információkat a  bankcodeverseny@mnb.hu címen lehet kérni.