BankCode

BankCode 2020

2020 első félévében második alkalommal kerül megrendezésre a középiskolásoknak szóló BankCode tanulmányi verseny. A Magyar Nemzeti Bank Pénzmúzeuma és a Pénziránytű Alapítvány közös szervezésű versenyének célja, hogy a tanulóknak alkalmuk nyíljon tesztelni pénzügyi tudásukat, és megmérettetni magukat egy színvonalas verseny keretei között. 
A versenyre 3 fős diákcsapatok jelentkezhetnek, akik munkáját saját felkészítő tanáruk segíti. A felkészüléshez szükséges összes háttéranyagot a Pénziránytű Alapítvány ingyen biztosítja, ezek a tananyagok a Pénziránytű Alapítvány honlapján elérhetőek (https://penziranytu.hu/).

A verseny 2+2 fordulóból áll, az első két fordulóban alkalmanként mindenki egy-egy online tesztet tölt ki, a kérdések megválaszolásához bármilyen tetszőleges segédanyagot lehet használni. A második fordulót követően a verseny két ágon folytatódik. Az első forduló időpontja: 2020. február 10-14., a másodiké 2020. február 26.

• Az „Országos ágon” az elért pontszámok alapján régiónként a legjobb 5 csapat (összesen 20 csapat) folytatja a versenyt.
A régiós elődöntők helyszínei: Budapest, Debrecen, Szeged, Veszprém. Ennek időpontja: 2020. március 20.
• A Pénziránytűs Iskolahálózati ágon további 30 legjobb iskolahálózati csapat (régiótól függetlenül) jut tovább a harmadik fordulóba. Ennek időpontja: 2020. március 12.
• A harmadik fordulóból régiónként a két legjobb, továbbá az összesített eredmények alapján a két legjobb harmadik helyezett csapat, tehát összesen 10 csapat jut tovább a döntőbe. Ennek időpontja: 2020. április 24. • A Pénziránytű iskolahálózati tagok között legjobban teljesítő 10 csapat az iskolahálózati döntőbe kerül. Ennek időpontja: 2020. április 1.

 

 

 

 

 

 

A döntők nyertesei „Országos ágon” és a legjobb Pénziránytű iskolahálózati tagok is értékes nyereményeket vihetnek haza.

A 2020-as BankCode tanulmányi versenyre a www.bankcode.hu weboldalon lehet regisztrálni 2020. február 14-ig. A csapatokat a csapatkapitány (felkészítő tanár) regisztrálja a csapatnév és a csapattagok adatainak megadásával a regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével.

A versennyel kapcsolatos információkat (jelentkezés feltételei, folyamata, a verseny lebonyolítása) a honlap tartalmazza, valamint további információkat  www.bankcode.hu címen lehet kérni.