Iránytű a pénzügyekhez AR megoldásokkal és vállalkozói e-learning tananyaggal

2021. augusztus 18.
 

A hamarosan induló tanévre még rendelhető ingyenes középiskolai tankönyvünk, az Iránytű a pénzügyekhez, melynek legújabb, aktualizált kiadása kiterjesztett valóság (AR) megoldásokkal színesítve áll az érdeklődő középiskolások és tanáraik rendelkezésére. A tankönyv kiegészítéseként elkészült a technikumokban kötelező pénzügyi és vállalkozói ismeretek tantárgy vállalkozói fejezetekkel kibővített e-learning tananyaga is.

Az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyvünk elérhető a KELLO hivatalos tankönyvlistájában, s ingyenesen rendelhető a magyarországi középiskolák számára. Amennyiben még nem rendelt vagy további példányokra lenne szüksége, az augusztus 21.-szeptember 15. közötti tankönyv pótrendelési időszakban, de szeptember 24-től akár évközben is leadhatja igényét.

Az akkreditált tankönyv legújabb kiadása a hozzá tartozó feladatbankkal, kiegészítő feladatokkal, tanári kézikönyvvel és prezentációval együtt honlapunkról is ingyenesen elérhető és letölthető minden érdeklődő számára.

A tankönyv 2021-es kiadásának nyomdai és letölthető változata is kiterjesztett valóság megoldásokkal teszi még látványosabbá és befogadhatóbbá a mindennapi pénzügyi információkat. A kiegészítő multimédia tartalmak megjelenítéséhez az ingyenes "AR Books libARy" app mobiltelefonra való letöltésére van szükség, mely ingyenesen elérhető az online áruházakból:

https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.Multilearn.AugmentedRealityBookPlayer

https://apps.apple.com/hu/app/library/id1524609726

Az applikáció használatához regisztrálni kell, és az alkalmazás utasításai szerint a PENZIRANYTU kiadványkódot használni. Az applikáció részletes telepítési és beállítási útmutatója itt érhető el: https://shop.arbookslibrary.com/hogy_mukodik

Ezután az eszköz hátlapi kameráját az AR logóval megjelölt képek fölé kell tartani. A képek ekkor megelevenednek és megtekinthetők az adott témához kapcsolódó 2-4 perces animációk, magyarázó videók is. A tartalom megjelenítése internetkapcsolatot igényel és adatforgalommal jár.

A pedagógusok pénzügyi-gazdasági nevelő munkáját ingyenes e-learning portálunk is támogatja. Az Iránytű a pénzügyekhez tankönyv interaktív változata és a technikumokban kötelező Pénzügyi és vállalkozói ismeretek tantárgy korábban már elérhető pénzügyi félévének tananyaga mellett elkészült a vállalkozói témakört feldolgozó kerettantervi tanórák e-learning változata is. Ennek eredményeként a tankönyv, illetve a tantárgy teljes anyagát kvízek, tesztek, és látványos animációk segítségével dolgozhatják fel a diákok. Az e-learninges megoldás a tanórai munkát és az önálló ismeretszerzést egyaránt támogatja hagyományos, hibrid és digitális munkarendben is, valamint lehetővé teszi a tanulócsoportok munkájának, haladásának, tudásának feltérképezését, ellenőrzését, mérését.

Csatlakozzon Ön is a több mint 12.500 felhasználóhoz, s mutassa meg diákjainak a mindennapi pénzügyi ismeretek megszerzésének egyszerű, modern, a diákok igényéhez, egyéni tanulási tempójához is alkalmazkodó módját: https://penziranytu.hu/e-learning-portal