Legyen idén a gyakorlatias pénzügyi nevelés a fókuszban!

2021. szeptember 8.
 

Kiterjesztett valóság, még vonzóbb pályázati lehetőségek, bázisiskolai foglalkozások és persze színvonalas versenyek, valamint a PÉNZ7 is várja a gyakorlatias nevelésre nyitott iskolákat.

A Pénziránytű Alapítvány erre a tanévre is számos újdonsággal és sikeres programjainak folytatásával készül. Tankönyveink, kiadványaink már ott vannak az iskolákban. A tanévkezdés újdonsága, hogy - a köznevelésben elsőként - az Iránytű a pénzügyekhez középiskolai tankönyvünk legújabb kiadása kiterjesztett valóság (AR) megoldásokkal teszi még izgalmasabbá a mindennapi pénzügyeket. Egy ingyenes applikáció segítségével megelevenednek a tankönyv képei, s a diákok mobileszközük segítségével rövid oktatóvideókat és animációkat is megtekinthetnek. Érdemes ezért még akár évközben is rendelni az ingyenes tankönyvek legújabb kiadásából!

Augusztus végétől e-learning tananyagaink között, a https://elearning.penziranytu.hu/ oldalon a technikumok Pénzügyi és vállalkozói ismeretek tantárgyának vállalkozói ismeretekkel bővített teljes tananyaga elérhető. Az e-learning tananyag tesztekkel és új animációkkal is gazdagítva segíti a hagyományos és digitális munkarendben is a tanórákat.

Már elkezdődött, de december végéig lehet regisztrálni a Forint Hősök Tere kvízjátékra. A forint 75. születésnapja alkalmából a Magyar Nemzeti Bank – Látogatóközpontért és pénzmúzeumért felelős önálló osztálya és az Alapítvány közös szervezésében indult, az egész tanéven átívelő játék a forint érmékkel és bankjegyekkel, valamint a pénzügyi tudatosság hétköznapi területeivel ismerteti meg a vállalkozó kedvű középiskolás és egyetemista diákokat. Minden hónapban értékes nyeremények várják a kérdéseket helyesen megválaszoló diákokat.A 12 hónap elteltével, 2022 júliusában a fődíjak is gazdára lelnek.

Most igazán érdemes csatlakozni középiskolai hálózatunkhoz. Már elindult Kiemelt Pénziránytű Iskola versenyünk pontgyűjtési időszaka. Legaktívabb iskolahálózati tagjaink a Kiemelt Pénziránytű Iskola címmel együtt most emelt összegű, 300.000 Ft-os alapítványi támogatásban részesülhetnek. Iskolahálózati tagjainkat korlátozott számban ingyenes MoneyGo kuponokkal is várjuk. Szabadtéri kincsvadász túránk a szabadulószobák izgalmával és egy játékos budavári kalanddal várja a középiskolás diákcsoportokat. Az ingyenes kuponokat iskolahálózatunk tagjai ezen a linken kérhetik: https://online-kerdoiv.com/index/v/h/moneygokupon

Érdemes figyelni a Pénziránytű Iskolahálózat 2021/2022-es tanévi programjainak folyamatosan frissített eseménynaptárát is, melyet a https://penziranytu.hu/programok oldalunkon találnak meg.

Szeptembertől fogadják a diákcsoportokat Pénziránytű Bázisiskoláink. A program keretében az ország több pontján is pénzügyi nevelést segítő foglalkozásokon, programokon, rendezvényeken vehetnek részt az általános- és középiskolák tanulói és tanárai. Az Önökhöz legközelebb eső bázisiskolát és a foglalkozások tervezett időpontját megtalálhatják honlapunkon is : https://penziranytu.hu/bazisiskolak

Szakmai és módszertani képzéseink, workshopjaink, tanárklubunk ebben a tanévben is lehetőséget ad a pedagógiai megújulásra, s diákversenyeinken és pályázatainkon továbbra is számítunk tanulóik aktív részvételére.

Természetesen már készülnek a 2022. évi PÉNZ7 tananyagai is. A pénzügyi tervezés és megtakarítások témaköreit most a hagyományos óratervek mellett – többek között - projekttervvel is kiegészítjük a középiskolás korosztály számára.

Ősszel újabb izgalmas, szórakoztatva oktató pénzügyi szimulációs fejlesztéssel készülünk, s tervezzük, hogy hamarosan a legkisebbek pénzügyi érzékenyítésével is szélesítjük az Alapítvány repertoárját.

Köszönjük, hogy fontosnak tartják diákjaik pénzügyi nevelését, s ingyenes lehetőségeink teljes elérése érdekében csatlakozzanak iskolahálózatunkhoz! Szeretettel várjuk Önöket is programjainkon!