Lezárult a MoneySim ViaDal 2023

2023. december 18.
 

A helyes pénzügyi döntésekre fel lehet készülni. Egy érettségi előtt álló, fiatal zenész bőrébe bújva kellett pénzügyi döntéseket hoznia a MoneySim ViaDal pénzügyi tehetségkutató versenyre regisztrált több mint 4200 középiskolásnak. A legjobb eredményt elérő diákok 2024. február 6-án, ünnepélyes díjátadó keretében vehetik át nyereményeiket. A Pénzmúzeumban megrendezésre kerülő izgalmas eseményen derül majd ki, hogyan alakult a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi szimulációs versenyének végső sorrendje.

A diákok pénzügyi tudatosságra nevelését célzó MoneySim ViaDal pénzügyi tehetségkutató versenyen már második alkalommal várta különleges pénzügyi kihívás a középiskolás tanulókat. A résztvevőknek egy diákzenekar tagjának, „Zsé”-nek a bőrébe bújva kellett mindennapi pénzügyi döntéseket hozniuk úgy, hogy jól gazdálkodjanak a rendelkezésre álló pénzügyi eszközökkel, de Zsé is jó érezze magát és megvalósíthassa céljait.

A versenyre regisztráltak száma a tavaly megrendezett kihíváshoz képest a duplájára nőtt, 4200 középiskolás nevezett a kihívásra. A háromfordulós MoneySim ViaDal döntőjébe a mindennapi pénzügyi döntések terén legügyesebbnek bizonyuló 100 középiskolás került, közülük az első 40 helyezettet díjazza a Pénziránytű Alapítvány. A tavalyi izgalmas díjátadó mintájára ebben a tanévben-is csak az ünnepélyes díjátadón, 2024. február 6-án a Pénzmúzeumban derül majd ki a 10 legjobb eredményt elérő versenyző végső sorrendje, és hogy kik, melyik fődíjat vihetik majd haza. A többieknek postán érkezik meg nyereményük várhatóan január végéig.

Az első 40 helyezettnek járó értékes nyeremények mellett díjazzuk azt hat pedagógust és három iskolát is, akiknek a legtöbb diákja vett részt az első fordulóban.

A legtöbb diákot aktivizáló pedagógusok a MoneySim ViaDal Aranyfokozatú pedagógusa díját és személyenként 60.000 Ft értékű vásárlási utalványt vehetnek majd át a díjátadón:

Tóthné Hodossy Beáta, a Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum tanára 207 diákot aktivizált.
Abbassi Harcsás Gabriellát, a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium pedagógusát 132 résztvevő diákja jelölte meg felkészítőként.
Seres Zoltán, a Budapest VIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Gimnázium tanára 79 első fordulóban részt vett diákot mentorált.
Nagyné Kakó Zsuzsanna, a Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola tanárának 71 tanulója vett részt az első fordulóban.
Huszár Károly, a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium pedagógusa 61 diákot delegált az első fordulóba.
Nagy Gábor, a Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum oktatója 59 tanulót készített fel.

Az első fordulóban legtöbb tanulót aktivizáló iskolák a MoneySim ViaDal Aranyfokozatú iskolája cím mellett 100.000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal is gazdagodnak:

• A Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikumból 272 játékos vett részt az első fordulóban.
• A Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium 136 diákja versenyzett az első fordulóban.
• A Budapesti Gazdasági SZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumból 122 tanuló mérette meg magát a MoneySim ViaDal első játékán.

A MoneySim ViaDal eredményei, a díjazott pedagógusok, iskolák és diákok rangsora itt is megtekinthető: https://www.moneysim.hu/viadal_eredmenyek. Gratulálunk minden résztvevőnek, a díjazott diákoknak, pedagógusoknak és iskoláknak!

A MoneySim szimuláció használatára épülő ViaDal jól illeszkedik a Pénziránytű Alapítvány szórakozva oktató programjainak sorába. A pénzügyi nevelés célja, hogy hosszú távon megteremtse a jóléthez szükséges alapvető ismereteket és készségeket. A verseny és egyben a pénzügyi döntések játékának egyik tanulsága azonban, hogy életünk nemcsak a jólét és a pénz körül forog, ugyanilyen fontos a testi és mentális jóllét is. A MoneySim szimuláció továbbra is elérhető, honlapunkon komplett óraterv is rendelkezésre áll tanórai használatához: https://penziranytu.hu/moneysim.

Köszönjük a legaktívabb pedagógusoknak és iskoláknak, hogy támogatják tanulóik pénzügyi tudatosságának fejlesztését!