„Takarékosság, ahogyan én látom” Pénziránytű Alkotópályázat értékes nyereményekkel

2024. október 15.
...

Ebben a tanévben is megéri részt venni a Pénziránytű Iskolahálózat 1-6. évfolyamosoknak meghirdetett Alkotópályázatán. A 30 legötletesebb pályamű mellett a legtöbb diákot motiváló tanárokat is díjazzuk. Emellett a Kiemelt Pénziránytű Iskola versenyben is értékes pontokat gyűjthetnek a Pénziránytű Iskolahálózathoz csatlakozott intézmények.

Takarékosság, fenntarthatóság és a mese varázslata

Miért érdemes takarékoskodni? Lehetünk egyszerre takarékosak és vigyázhatunk a bolygónkra is? Ezekre a kérdésekre kereshetik a választ idei Alkotópályázatunk keretében az általános iskola 1-6. évfolyamos diákjai. A három korosztályban (1-2., 3-4., 5-6. osztályosoknak) kiírt pályázatra a Pénziránytű Iskolahálózathoz legkésőbb a november 25-i pályázati határidőig csatlakozott intézmények diákjainak egyéni alkotásait várjuk. A pályázóknak kreatív, ötletes, korosztályuknak vonzó módon, kézzel készített plakát formában kell megjeleníteniük, hogyan gondolkodnak a megtakarítások szerepéről.

A legkisebbek érdeklődésének felkeltését idén is tanulságos mesével segítjük, az idősebb korosztályok számára pedig számos segédanyagot tettünk elérhetővé a pályázat hivatalos oldalán.

Értékes nyeremények diákoknak, tanároknak

Minden korosztályban a 10 legötletesebb pályázatot, így összesen 30 alkotást díjazunk. A diákok értékes okoseszközöket, játékkonzolokat, elektronikai cikkeket nyerhetnek. Mindhárom korosztályban a legtöbb tanulót mentoráló, összesen hat pedagógust is díjazzuk: nyereményük értékes mobileszköz vagy vásárlási utalvány lehet.

A Kiemelt Pénziránytű Iskola versenyben minden benyújtott pályázat 3 pontot ér, így a legaktívabb tanárok növelhetik iskolájuk esélyeit a Kiemelt Pénziránytű Iskola cím, valamint a pedagógusoknak járó Pénziránytű Tanári díj és a 400.000 Ft-os támogatás elnyerésére is.

A részletes pályázati kiírás, a sikeres pályázást segítő háttéranyagok, a pályázati dokumentáció és minden további információ elérhető a Pénziránytű Alapítvány honlapján: https://penziranytu.hu/alkotopalyazat20242025