Pénziránytű Tanári Díj 2022/2023-as tanév

2022. október 17.
 

Ebben a tanévben is díjazzuk a pénzügyi tudatosság és a modern pedagógiai módszerek iránt elkötelezett kiváló pedagógusokat. A gyakorlatias, mindennapi pénzügyi ismeretek tanórai integrációját segítő projekt- és foglalkozástervek pedig reményeink szerint nemcsak a diákok pénzügyi tudatosságát segítik, hanem mintául szolgálnak majd a pedagógus kollégák számára is.

A Pénziránytű Tanári Díj – a pénzügyi nevelés elkötelezett támogatásáért és a módszertani kultúra fejlesztéséért - Alapítványunk egyik magas rangú szakmai elismerése, mellyel teret adunk jó gyakorlatuk bemutatására a pénzügyi nevelés és a modern pedagógiai módszerek iránt elkötelezett pedagógusoknak. A pénzügyi nevelésben kiemelkedő módszertani munkát végző általános- és középiskolai tanárok az idei tanévben is a PÉNZ7 programsorozat tematikájához kapcsolódva és két kategóriában pályázhatnak. Projektterv kategóriában a 2023. évi PÉNZ7 Korszerű pénzkezelés témakörében várjuk a pályaműveket, míg foglalkozásterv kategóriában a Korszerű pénzkezelés mellett a mindig aktuális Okosan a hitelekről témájához is kapcsolódhatnak a pályázók.

A díjazás mértéke projektterv kategóriában 500.000 forint és a pályaművet önállóan, vagy párban - a díjazást megosztva – is benyújthatják a pályázók. A foglalkozásterv kategóriában elnyerhető támogatás összege személyenként a Korszerű pénzkezelés témakörben 200.000 forint, az Okosan a hitelekről témakör esetén pedig 250.000 forint. Foglalkozásterv kategóriában csak egyedül lehet pályázni. Egy pedagógus egyszerre több pályázatot is benyújthat, azonban díjazásban csak egyszer részesülhet. Az elbírálás során mind a két kategóriában maximum a 3-3 legmagasabb pontszámot elérő pályázatot díjazzuk. Emellett a Magyar Bankszövetség felajánlásával különdíjként egy kiválasztott pályázó 100.000 forint értékű vásárlási utalványban részesül. A díjazásnak nem feltétele, de az elbírálás során előnyt élveznek azon intézmények projektjei és foglalkozástervei, amelyek legkésőbb 2023. január 18-ig csatlakoznak a Pénziránytű Iskolahálózathoz. Információk és ingyenes csatlakozási lehetőség a https://penziranytu.hu/iskolahalozat oldalon található.

A pályaműveket 2023. január 18. 15.00 óráig várjuk, s az ünnepélyes díjátadóra várhatóan a 2023. évi PÉNZ7-hez kapcsolódva kerül sor. A pályaművek elkészítéséhez honlapunkon találnak részletes pályázati útmutatót és segédanyagokat. Ugyanitt inspirációnak megtekinthetők az előző évben nyertes pályaművek is.

A projektek magas szakmai színvonalú tervezéséhez az őszi workshopunk Tanárklub foglalkozása keretében is nagy segítséget kaphatnak a projektek tanórai beépítése iránt érdeklődő, vagy pályázni kívánó pedagógusok. A Pénziránytű őszi online workshoppal kapcsolatos részletes információkkal a következő hetekben jelentkezünk.