Részvényfutam

Részvényfutam 2024
ISMÉT KOCKÁZATMENTESEN LEHET TŐZSDÉZNI

Február 19-én indul a regisztráció a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány közös online tőzsdejátékának, a BÉT Részvényfutamnak az idei fordulójára. A március 4-28. között zajló verseny keretében a 7-8. osztályos diákok, a középiskolások, tanáraik és szüleik is próbára tehetik tőzsdei befektetési képességeiket. A legügyesebb tőzsdecápák, a legjobban teljesítő Pénziránytű Iskolahálózati tag iskolák, diákok és tanárok a tudás mellett értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

A valós tőzsdei döntések szimulációja kockázatmentesen

A Részvényfutam március 4-én, a PÉNZ7 nyitónapján veszi kezdetét. Az izgalmas verseny keretében az indulók fejenként 2 millió forint virtuális tőke segítségével valós időben, valós árfolyamok mellett kereskedhetnek a BÉT-en prémium kategóriában jegyzett 22 részvénnyel.
A játék 18 kereskedési napján hozott döntéseik mellett a résztvevők tőkéjüket napi három kvízkérdésekre adott helyes válasszal is növelhetik. A kvízkérdések megválaszolásában a BÉT honlapján letölthető segédletek , például a Tőzsde ABC, valamint a Pénziránytű Alapítvány Iránytű a pénzügyekhez című tankönyve is segítséget nyújtanak.

Regisztráció:

Nem érdemes lemaradni a PÉNZ7 egyik legizgalmasabb kísérőeseményéről!

A játékra regisztrálni február 19-től itt lehet: https://tozsdejatek.bet.hu/. Regisztrációt követően március 4-től a játékba belépni is ezen a linken lehet majd.

Az értékes nyeremények alapja a tudás és a kockázatvállaló képesség

A BÉT és a Pénziránytű Alapítvány felajánlásának köszönhetően értékes díjakat nyerhetnek a legjobban teljesítő tőzsdecápák.

Azon diákversenyzők, akik a játék végén a legmagasabb értékű portfólióval rendelkeznek, Lenovo táblagéppel, okosórával és JBL fülhallgatóval gazdagodnak. Emellett minden héten, az adott játékhét alatt a legnagyobb portfóliónövekedést elérő játékos egy-egy vezeték nélküli okostelefon töltőt nyer.

A BÉT díjazza a tanárokat és a legjobban teljesítő szülőt is. Rangsortól függetlenül a három legaktívabb mentortanár díja – akiknek a legtöbb diákja regisztrál a versenyen – fejenként egy-egy 100.000 Forint értékű ajándékutalvány.

Az első helyezett – azaz a legnagyobb portfóliónövekedést elérő - tanár és szülő díja  pedig egy-egy 10.000 Forint értékű könyvutalvány.

A Pénziránytű Alapítvány ezen felül a játék végeztével díjazza az első 3 legnagyobb értékű porfólióval rendelkező, a Pénziránytű Iskolahálózat tagiskolájából regisztrált – a BÉT által nem díjazott - diák és tanár résztvevőket. A BÉT értékes nyereményei mellett a Pénziránytű Alapítvány különdíjakat ajánl fel iskolahálózata legjobban szereplő diákjai, tanárai, valamint a legaktívabb tagiskolák számára:

• a 3-3 legnagyobb értékű portfólióval rendelkező, Pénziránytű iskolahálózati tag iskolából versenyző 7-8. és 9-14. évfolyamos diák fejenként 60 ezer Ft értékű műszaki vásárlási utalványt;
• a 3 legnagyobb értékű portfólióval rendelkező Pénziránytű iskolahálózati tag iskolából versenyző tanár fejenként 60 ezer Ft értékű műszaki vásárlási utalványt;
• a 4 legaktívabb (azaz legtöbb aktív versenyzőt regisztrált) Pénziránytű iskolahálózati tag iskola egyenként 150 ezer Ft értékű műszaki vásárlási utalványt kap.
• a 20 legtöbb diákot aktivizáló (azaz legtöbb aktív versenyzőt regisztrált) Pénziránytű iskolahálózati tag iskola egyenként 20 extra aktivitáspontot szerezhet a Kiemelt Pénziránytű Iskola  versenyünkben.

A Részvényfutam a nyeremények mellett kiváló lehetőség a fiatalok és tanáraik számára, hogy tudásukat és kockázatvállaló képességüket úgy tegyék próbára, hogy biztonságban tudhatják tényleges megtakarításaikat. Biztassa diákjait, próbálják ki magukat a valós tőzsdei folyamatokat legjobban modellező online játékban!