Újra a legnyerőbb app a Zöldiránytű

2023. április 17.
 

Megújult a Zöldiránytű applikáció, mely a tizenévesek számára mutatja meg, hogy mindennapi döntéseikben hogyan lehetnek egyszerre környezettudatosak és kímélhetik a családi pénztárcát. A Fenntarthatósági Témahéten is remekül használható ingyenes alkalmazás letöltésével május 5-ig az értékes, gyakorlatias tudás mellett extra nyeremények is várják az iskolákat, a tanárokat és a diákokat is.

A Z generáció igényeire szabott Zöldiránytű applikáció a tizenéveseknek nyújt támogatást abban, hogy mindennapi döntéseikben egyszerre legyenek ökotudatosak és pénztárcakímélők. Az ingyenesen elérhető alkalmazás a középiskolába készülő korosztály hétköznapjaitól egészen a fiatal felnőttkorba elérkező, hosszú távra szóló választási lehetőségekig térképezi fel a diákok élethelyzeteit, s nyújt azonnal bevethető, takarékos és zöld tippeket a fiataloknak. Az applikáció a Fenntarthatósági Témahéten, illetve a tanórákon is eredményesen alkalmazható, a hatékony pedagógiai munkát egy, az app használatára épülő óraterv is segíti. A Zöld pénzügyek című óraterv elérhető Alapítványunk Tudástárában: https://www.penziranytu.hu/mintaprojektek-oratervek

A Zöldiránytű applikációval mindemellett most iskolája 100.000 Ft támogatást nyerhet, egyben a Zöldiránytű kampányunk keretében extra pontokat is szerezhet Kiemelt Pénziránytű Iskola versenyünkben, amivel további 350.000 Ft alapítványi támogatással is gyarapodhat az iskola. A legaktívabb Zöldiránytű pedagógust pedig 120.000 Ft-os ajándékutalvánnyal díjazzuk. Diákjait nem lesz nehéz rávenni az app letöltésére, hiszen az alkalmazást használó 7-14. évfolyamos diákok között értékes nyereményeket sorsolunk ki.

Ki és hogyan nyerhet?

Töltse le, vagy frissítse iskolájának minél több 7-14. évfolyamos diákja a Zöldiránytű applikációt, mely ingyenesen elérhető a Google Play és az AppStore online áruházakban. Keressék meg az Irány a fürdőszoba fejezetben található „Te figyelsz arra, hogy csökkentsd a vízfelhasználásodat?” véleményszavazást, regisztráljanak és szavazzanak május 5-ig. A regisztráció során adhatják meg a diákok iskolájuk és a kitöltést ösztönző tanáruk nevét is, hogy esélyük legyen a Zöldiránytű iskolai és tanár nyereményeire. (A játékban csak a 7-14. évfolyamos diákok vehetnek részt, és csak az ő szavazataikat vesszük figyelembe az intézményi és tanári nyeremények esetében is.)

Nyeremények:

1. A kitöltő és a játékra regisztráló, 7-14. évfolyamos diákok között 1 db Apple iPhone SE (2022) 128 GB mobiltelefont, 3 db Galaxy Buds Live fülhallgatót és 3 db Pénzmúzeum ajándékcsomagot sorsolunk ki.
2. A Pénziránytű Iskolahálózathoz tartozó, vagy május 5-ig csatlakozó intézmények között a legtöbb kitöltést generáló egy-egy általános-és középiskola, intézményenként 100 ezer Ft alapítványi támogatást nyer, amely a pénzügyi nevelésre fordítható.
3. A Pénziránytű Iskolahálózathoz tartozó, vagy május 5-ig csatlakozó iskolák tanárai közül, aki a legtöbb kitöltést generálja – azaz akit a véleményszavazást kitöltő legtöbb 7-14. évfolyamos diák nevez meg-, 120 ezer Ft értékű vásárlási utalványt nyer.
4. A legalább 100 kitöltést elérő Pénziránytű Bázisiskolák közül a legtöbb kitöltést generáló intézmény 80 ezer forint értékű vásárlási utalványt nyer.

Extra pontok Kiemelt Pénziránytű Iskola versenyünkben

A Pénziránytű Iskolahálózathoz március 31-ig csatlakozott iskolák a Kiemelt Pénziránytű Iskola aktivitási versenyben a 7-14. évfolyamos diákjaik véleményszavazás kitöltésével iskolájuknak pontokat szerezhetnek és így jelentősen növelhetik az esélyét annak, hogy elnyerik a megtisztelő címet és a vele járó 350 ezer Ft támogatást a 2023/2024-es tanévre:

• 30-60 szavazat – 20 pont
• 61-150 szavazat – 50 pont
• 151-250 szavazat – 100 pont
• 251+ szavazat – 150 pont

Ráadásként ha a Pénziránytű Alapítvány Facebook oldalán található, április 17-i posztunkat május 5-ig iskolájuk tanárai, diákjai, akár azok szülei és barátaik megosztják és a poszt alá kommentben beírják az iskola nevét, további értékes pontokat szerezhetnek a Kiemelt Pénziránytű Iskola díjra pályázó tagiskolának.

Az aktivitási versenyben jelenleg a 2. helyen álló középiskola 358 ponttal, általános iskola 152 ponttal, általános és középiskola 269 ponttal rendelkezik, így a Zöldiránytű játékunk révén is van lehetőség bekerülni a támogatás elnyerésére esélyesek közé!

A Zöldiránytű nyereményjáték szabályzatát, az applikáció közvetlen letöltési linkjét, illetve további zöld érdekességeket a https://penziranytu.hu/zoldiranytu oldalon talál.

Tegyünk együtt a fenntarthatóbb és takarékosabb jövőért!