Gratulálunk a Kiemelt Pénziránytű Iskola díj nyerteseinek!

2022. június 13.
 

A Pénziránytű Alapítvány idén már ötödik alkalommal hirdette meg a Kiemelt Pénziránytű Iskola cím elnyerésének lehetőségét. A megtisztelő címet és az azzal járó célzott programtámogatást ebben a tanévben is a pénzügyi nevelés iránt legelkötelezettebb, legaktívabb iskolahálózati intézmények kapták meg.

Iskolahálózatunk legkésőbb március 31-ig regisztrált tagjai egész tanévben gyűjthettek pontokat programjainkon, képzéseinken, pályázatainkon való részvétellel. A maximum 10 iskola által elnyerhető cím a következő, azaz a 2022/2023-as tanévre szól. Az iskolánként kapható 300.000 Ft támogatási összeg is a következő tanévben használható majd fel, például a pénzügyi neveléssel kapcsolatos tanulmányi kirándulások, tanulói díjak vagy a pénzügyi nevelés érdekében történő eszközbeszerzések céljára.

Mivel gyűjtötték az iskolák a legtöbb pontot?

Várakozásainknak megfelelően a legtöbb pontot az intézmények e-learning portálunk használatával szerezték, de a legaktívabb iskolák a BankCode és a Részvényfutam versenyeken való részvétellel is értékes pontokat gyűjtöttek. Azok az intézmények is előkelő helyen végeztek, akik kihasználták a Bázisiskolai élményfoglalkozások lehetőségét. Egy-egy, több osztály számára szervezett bázisiskolai foglalkozáson való részvétellel akár 50-70 pontot is gyűjthettek az intézmények, hiszen általában 90 perces élményórákon vettek részt a diákcsoportok, amely így csoportonként 14 pontot ért.

Képzéseink, Tanárklubjaink, Workshopjaink is népszerűek voltak, ugyanakkor kevesen használták ki az ajánlás és a 100 pontot érő képzésszervezés lehetőségét. Ha valamely iskola egy másik ajánlására érkezett a hálózatba, akkor mindketten jól jártak, mert a csatlakozó iskola regisztrációjáért 30 pontot, minden tanári regisztrációért 10 pontot szerezhetett, míg az ajánló iskola is bezsebelhette a toborzásért járó 50 pontot.

A 10 nyertes intézmény nagyon jól gazdálkodott a lehetőségekkel és a pontszerzésen keresztül aktívan fejlesztették diákjaik pénzügyi tudatosságát is.

Kik nyerték el a Kiemelt Pénziránytű Iskola 2022/2023 címet?

A nagyon szoros verseny hajrája is tartogatott izgalmakat és végül a következő iskolák lehetnek a 2022/2023-as tanév Kiemelt Pénziránytű Iskolái:
• Budapesti Gazdasági SZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum
• Budapesti Gépészeti SZC Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Technikum
• Budapesti Innovatív Technikum, Gimnázium és Szakképző Iskola
• Érdi SZC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium
• Európa 2000 Gimnázium
• Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium
• Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola
• Tóth Árpád Gimnázium
• Váci SZC Petőfi Sándor Műszaki Technikum, Gimnázium és Kollégium
• Vas Megyei SZC Sárvári Turisztikai Technikum

Gratulálunk tagiskoláinknak és köszönjük, hogy legfontosabb célunkat, a tanulók pénzügyi tudatosságának fejlesztését egész évben aktívan támogatták! A következő tanévben pedig az eddig csak középiskolák és kollégiumok számára elérhető Pénziránytű Iskolahálózat nyújtotta lehetőségek, versenyek, pályázatok a hálózathoz csatlakozó általános iskolák számára is nyitva állnak majd.