Kiemelt Pénziránytű Iskola 2019/20

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 30. 16:00

 

(A 2018/2019. tanév Kiemelt Pénziránytű Iskoláinak képviselői Hergár Eszter, az Alapítvány kuratóriumi elnöke társaságában)

A Pénziránytű Alapítvány az elmúlt évek eredményeire építve középiskolai iskolahálózata számára 2019. augusztusában harmadik alkalommal hirdeti meg a pénzügyi nevelésben kiemelkedő munkát végző intézmények számára a Kiemelt Pénziránytű Iskola 2019/2020 cím elnyerésének lehetőségét.

A Kiemelt Pénziránytű Iskola címre és az azzal járó célzott programtámogatás elnyerésére olyan magyarországi közoktatási intézmények jelentkezhetnek, akik a Pénziránytű Alapítvány középiskolai iskolahálózatának tagjai, vagy legkésőbb a jelentkezési adatlap benyújtásának határidejéig regisztrálnak és vállalják a kiírásban megfogalmazott feltételeket.

A program célja a pénzügyi tudatosság erősítése a 14-20 éves korosztály életében. A Kiemelt Pénziránytű Iskola cím egy tanévre szól.
Ebben a tanévben az előző évektől eltérően már ARANY, EZÜST és BRONZ fokozatban nyújthatnak be pályázatot a pénzügyi tudatosság területén élenjáró, elkötelezett iskolák.

A BRONZ fokozatú Kiemelt Pénziránytű Iskola cím elnyerésének feltétele a Pénzre váltható tudás projektnap megtartása az iskolában, minimum egy diákcsapat részvétele a tavaszi BankCode versenyen, valamint az Alapítvány szakmai munkájának támogatása. A BRONZ fokozattal az iskola akár 300.000 forint támogatást is nyerhet.

Az EZÜST fokozatra az az iskola pályázhat, amelyik vállalja egy tudásmegosztó worksop megszervezését vagy helyszínt és résztvevőket biztosít az Alapítvány valamelyik 30 órás, akkreditált ingyenes továbbképzésének. Az ARANY minősítéshez az EZÜST fokozat vállalásai mellett egy regionális, pénzügyi biztonság témájú vetélkedő szervezését is fel kell vállalnia az iskolának. Az EZÜST FOKOZAT AKÁR 500.000 forintos támogatást is jelenthet az iskolának, míg az ARANY fokozatú kiemelt iskola cím 800.000 forinttal is gyarapíthatja az iskola alapítványának számláját.

A program részletes felhívása letölthető ITT.
A jelentkezési adatlap letölthető ITT.
A BRONZ fokozat pályázati űrlapja letölthető ITT.
Az EZÜST fokozat pályázati űrlapja letölthető ITT.
Az ARANY fokozat pályázati űrlapja letölthető ITT.

Az előző évi pályázat ITT érhető el.